2011 m. gegužės 6 d., penktadienis

ŠOKOLADINIS SUFLĖ


JUMS REIKĖS (1 PORCIJAI):
60 g juodojo šokolado;
70 g sviesto;
1 kiaušinio;
2 šaukštų cukraus;
2 a. šaukštelių miltų;
2 a. šaukštelių džiūvėsėlių;
1 a. šaukštelio vanilinių ledų;
mėtos lapelio;
1 braškės;
2 a. šaukštelių cukraus pudros.
Ant mažos ugnies ištirpdome sviestą kartu su šokoladu. Kitame inde plakame kiaušinį su puse kiekio cukraus. Likęs cukrus dedamas į šokolado masę. Išplakę kiaušinį į indą pilame ištirpdytą šokolado su sviestu masę ir suberiame miltus. Viską gerai išmaišome. Formelę ištepame sviestu ir apibarstome džiūvėsėliais. Dedame pasiruoštą masę ir kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje iki 7 min. Į lėkštę dedame iškeptą keksiuką. Papuošiame jį braške, mėtos lapeliu, apibarstome cukraus pudra. Serviruojame su ledais.
KOMENTARAS:
Deseratas „love cake“ ragautas kulinarijos studijoj. Gamino Donatas Dobrovolskas. Jei nemėgstate šokolado, gal ir nepatiks, bet jei mėgstate, tai jį paragavus norisi dainuoti „I believe I can fly...“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą