JUMS REIKĖS:
1kg moliūgo
druskos
maltų juodųjų pipirų
1-2 šaukštelio rudojo
cukraus
4 šaukštų alyvuogių
aliejaus
1 apelsino
2 aitriųjų paprikų
50 g imbiero
3 skiltelių česnako
2 lazdelių cinamono.
Orkaitę įkaitinkite iki 180
laipsnių. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, išimkiti
sėklas. Apelsiną nuplaukite su šepetėliu, nusausinkite, nulupkite aštriu peiliu
pjaunant aplinkui, iš minkštimo išspauskite sultis. Nuplautas aitriąsias
paprikas perpjaukite perpus išilgai. Imbierą supjaustykite griežinėliais.
Česnako skilteles nulupkite, perpjaukite pusisau išilgai. Aliejų sumaišykite su
apelsino sultimis. Keraminėje kepimo formoje išdėliokite moliūgo, česnako
skilteles, apelsino žieveles, paprikų puseles, imbiero griežinėlius ir cinamonų
lazdeles. Supilkite aliejų su sultimis, pabarstykite druska, šviežiai maltais
juodaisiais pipirais ir ruduoju cukrumi. Uždenkite aliuminio folija ir
pašaukite į orkaitę. Kepkite 35-40 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą