2011 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

MOLIŪGŲ SRIUBA SU IMBIERU



JUMS REIKĖS:

500 g moliūgo
1 svogūno
1česnako skiltelės
Imbiero gabalėlio (graikinio riešuto dydžio)
2 šaukštų sviesto
800 ml tirpaus daržovių sultinio
250 g grietinėlės
2 šaukštų išlukštentų graikinių riešutų
Miltinio cukraus pabarstymui
Druskos
Po žiupsnelį maltų rausvųjų pipirų ir malto cinamono
Šaukštelio rudojo cukraus
Aitriųjų paprikų papuošimui.

Moliūgą nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklyną, susmulkinkite kubeliais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, imbierą. Puode ištirpinus sviestą sudėkite svogūną, česnaką ir imbierą patroškinti. Po to įdėkite moliūgą ir įpilę sultinį pakaitinkite apie 20 min. Sriubą pertrinkite iki tyrės. Įpilkite grietinėlę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, cinamonu ir cukrumi. Stambiai sukapotus riešutus paskrudinkite keptuvėje be riebalų, apibarstykite miltiniu cukrumi ir išimkite iš keptuvės. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, pabarstykite riešutais, papuoškite aitriųjų paprikų dryželiais.

1 komentaras:

  1. Si sriuba tapo musu seimos pamegtu sriubu lydere! Labai skani sriuba!

    AtsakytiPanaikinti