20 g sviesto;
1 svogūno;
20 g kvietinių miltų;
800 ml daržovių arba vištienos sultinio;
100 ml vištienos filė;
2 bulvių;
druskos;
pipirų;
100 g kreminio varškės sūrio;
50 ml grietinėlės, 35 proc. riebumo;
1 kiaušinio trynio;
2 svogūnų laiškų;
2 šakelių petražolių.
Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais ir apkepkite svieste. Kai svogūnai gražiai pagels, suberkite miltus ir dar truputį pakepinkite. Bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Vištienos filė pasmulkinkite. Kepintus svogūnus, bulves ir vištieną sudėkite į puodą, užpilkite daržovių arba vištienos sultiniu ir virkite, kol bulvės suminkštės. Atskirai indelyje sumaišykite kiaušinio trynį, varškės sūrį ir grietinėlę. Šį masę supilkite į puodą ir gerai išmaišykite. Sriubą pagardinkite druska ir pipirais. Išvirusią sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, kad neliktų jokių gabalėlių. Išpilstykite sriubą į lėkštes ir apibarstykite smulkintomis petražolėmis bei svogūnų laiškais.
KOMENTARAS:
Trintą vištienos sriubą jau gaminau porą kartų ir mano šeima ją labai mėgsta. Receptą radau www.receptai.iki.lt. Jis siūlomas Lino Samėno. Gaminti visai nesunku, bet išeina neblogai. Aš pati galvoju, nors dar nebandžiau, kad šią sriubą būtų gerai paskaninti džiūvėsiais. Mačiau tokių jau paruoštų su visokiais prieskoniais pirkti prieskonių parduotuvėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą