2011 m. liepos 29 d., penktadienis

PANNA COTTA

JUMS REIKĖS:
600 ml grietinėlės
½ stiklinės cukraus pudros arba cukraus
½ stiklinės pieno
1 citrinos žievelė
1 pakelis želatinos
6-8 slyvos arba aviečių pagal skonį, tiek kiek norėsite jų dėti šį desertą.
vanilės lazdelė arba vanilės ekstrakto
alkoholio (grapos, konjako, romo ar kt. tik ne degtinės)

Pakelį želatinos užpilti pienu ir leisti pastovėti, kol želatina ištirps. Į 400 ml grietinėlės įmesti citrinos žievelę, vanilės lazdelę (ar įlašinti porą lašų ekstrakto) ir kaitinti iki virimo. Nukelti nuo ugnies, išimti citrinos žievelę ir vanilė lazdelę. Želatiną sumaišyti su grietinėle.
Likusius 200 ml grietinėlės lengvai išplakti su cukraus pudra ir įpilti vieną šaukštą alkoholio.
Sumaišyti skystą ir plaktą grietinėles. Išpilstyti į nedidelius dubenėlius ra puodelius ir padėti į šaldytuvą 2-3 val., prieš patiekiant apibarstyti šviežiomis avietėmis.
Jei desertą gardinsite slyvomis – tai jas padalinti puselėmis, šiek tiek patroškinti keptuvėje su pora šaukštų cukraus. Paskutinę kaitinimo akimirką įpilti pora šaukštų alkoholio. Karštomis slyvomis papuošti šaltus drebučius.

KOMENTARAS:
Vasarą geriausi šiam desertui naudoti avietes ar kitas šiek tiek rūgštelės turinčias uogas, o rudenį ir žiemą labai gerai tinka slyvos.
Jei gaminsite vaikams arba norėsite šiek tiek tirštesnio deserto, tada nepilkite alkoholio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą