2014 m. gegužės 9 d., penktadienis

COQ AU VIN ARBA GAIDYS VYNE

Reikės:

Pusės vištos arba 6 vištienos kumpelių, arba bet kurių kitų dalių Druskos, pipirų
1 šaukšto miltų
200 g pievagrybių (aš dėjau ruduosius)
2 morkų
2–3 skiltelių česnako
100 g rūkytos šoninės 1 galvos svogūno
0.5 l sauso raudono vyno Sviesto
Kelių lauro lapų
Kelių čiobrelių šakelių


Vištos gabaliukus sudedame į dubenį, pabarstome druska, pipirais.
Į keptuvę įdedame šiek tiek sviesto, supjaustome gabaliukais šoninę ir suberiame į įkaitintą keptuvę kepti. Kol šoninė skrunda, vištienos gabaliukus apvoliojame miltuose. Kai keptuvėje jau atsiranda išsilydžiusių šoninės taukų, dedame vištienos gabaliukus ir gerai iš visų pusių apskrudiname.
Paskrudintus gabaliukus sudedame į troškinimui paruoštą puodą.
Susmulkiname svogūno galvą, česnaką ir pakepiname toje pačioje keptuvėje, kurioje skrudinome vištienos gabalėlius. Nuskutame morkas ir sukapojame mažais gabaliukais, ir taip pat suverčiame į keptuvę. Sudedame ketvirčiais supjaustytus pievagrybius. Maišant pakepiname, kol daržovės suminkštėja.
Tada keptuvės turinį suverčiame į troškinimo puodą su vištiena. Įmetame porą lauro lapų, čiobrelio šakelių ir viską užpilame sausu raudonu vynu. Statome ant viryklės, kad padažas užvirtų ir paviriname kelias minutes kol išgaruos alkoholis.
Tada uždengiame dangčiu ir pašauname į 180 laipsnių orkaitę maždaug 2 valandoms.


Orkaitėje kepti porai

Reikės:
600 g. porų
20g. smulkintų česnakų
Žiupsnelio šviežių šalavijų ir čiobrelių
150 ml. daržovių sultinio
100 g. sviesto
Druskos, pipirų

Porus supjaustome 2 cm. storio griežinėliais. Porų griežinėlius sudedame į kepimo indą. Pabarstome druska, pipirais, česnakais, kapotais šalavijais ir čiobreliais, užpilame sultiniu, apdedame smulkintu sviestu.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą