2015 m. rugsėjo 11 d., penktadienis

MANCHAMANTELES

Manchamanteles-tai aštrus meksikietiškas troškinys iš vištienos, kiaulienos, ananasų ir bananų.

















4 porcijoms Jums reikės:

6 džiovintų ancho chiles pipirų. Štai tokių:












5 šaukštų taukų
1 mažo susmulkinto balto svogūno
5 česnako skiltelių (perpjautų pusiau)
0,5 kg kialienos sprandinės supjaustytos stambiais kubeliais
0,6 kg vištienos krūtinėlės su kaulu, stambiai supjaustytos
3 juodųjų pipirų grūdelių
2 gavzdikėlių
1 cinamono lazdelės
2 riekelės kvadratinės šviesios duonos susmulkintos į gabalėlius
2 šaukštų cidro acto
druskos
0,5 prinokusio ananaso supjaustyto kubeliais
1 banano supjaustyto griežinėliais
1,5 arbatinio šaukštelio cukraus

Gaminimas:
Išimkite čili pipirų sėklas ir pakepinkite juos įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol pasklis aromatas (apie 1,5 min). Perkelkite pipirus į didelį bliūdą ir užpilkite verdančiu vandeniu, prislėkite lėktše ir palikite mirkti pusvalandžiui. Vėliau nupilkite vandenį.
Prikaistuvyje ištirpinkite 4 šaukštus taukų ir juose ant vidutinės ugnies 5-6 minutes pakepinkite svogūnus (kol suminkštės). Įdėkite česnakus ir kepinkite, kol svogūnai taps auksinės spalvos (18-20 min). Pakepintus svogūnus ir česnakus kiaurasamčiu išimkite ir sudėkite į smulkintuvą. Taukai tegul lieka prikaistuvyje.
Padidinkite kaitrą ir tuose pačiuose taukuose kepinkite kiaulieną, dažnai vartydami, kol ji apskrus (12-14 min). Išimkite kiaulieną į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę ir atidėkite į šalį. Į prikaistuvį dėkite vištieną ir dažnai vartydami kepkite apie 10 min kol apskrus. Išimkite vištieną į lėkštę su kiauliena. Keptuvę su likusiais taukais pasilikite.
Juoduosius pipirus, gvazdikėlius ir cinamoną susmulkinkite iki miltelių. Supilkite į smulkintuvą (kuriame jau yra pakepinti svogūnai ir česnakai). Ten pat sudėkite išmirkusius ir nusausintus čili pipirus bei sutrupintą duoną. Įpilkite puodelį vandens ir trinkite 2-3 min iki vienalyčio mišinio. Pertrinkite mišinį per sietelį, kad neliktų gabalėlių.
Įkaitinkite atidėtą prikaistuvį, supilkite pertrintą mišinį ir nuolat maišydami kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol sutirštės (4-5 min). Perpilkite mišinį į didelį sunkų puodą. Sudėkite kiaulieną, įpilkite 2 puodelius vandens actą, druską (pagal skonį) ir išmaišykite. Kai užvirs-uždenkite, sumažinkite kaitrą ir troškinkite apie 2,5 val. Tuomet sudėkite vištieną, ananasą, uždenkite ir troškinkite dar 20 minučių.
Tuo tarpu ištirpinkite likusius taukus ir juose dažnai vartydami pakepinkite bananus kol apskrus (apie 5 min). Sudėkite bananus į puodą su troškiniu ir išmaišykite. Sudėkite cukrų ir druskos pagal skonį ir patroškinkite dar 10 minučių.
Sudėkite į lėkštes ir valgykite :)
Kaip garnyras tinka ryžiai arba tortilijos.
Šaltinis: http://www.saveur.com/article/Recipes/Mole-with-Chicken-Pork-and-Pineapple

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą