12 vnt.
Žuvies sultiniui reikės:
baltos žuvies (karpio, menkės) su kaulais ir kt. dalim (galvos, uodegos, pelekai)
3 morkos
1 svogūnas
2 saliero stiebai, 1 poras, 1 petražolės šakinis
1 a.š. juodųjų pipirų
2 v.š. cukraus
druskos
žalių petražolių
3 l vandens
Žuvies maltiniams reikės:
1 kg baltos žuvies (karpio, menkės) faršo
3 kiaušinių
100 g macų miltų arba džiuvesėlių
2 a.š. cukraus
druskos ir pipirų pagal skonį
Pirmiausia reikia išsivirti žuvies sultinį. Į puodą sudėti nepjaustytas morkas, svogūną, padalintą į 4 dalis, stambiai supjaustytus saliero stiebus, kitas daržoves, prieskonius, žuvies dalis ir užpiti 3 l šaltu vandeniu. Leisti užvirti, paskui virti ant silpnos ugnies apie 1 val., kol suminkštėja morkos. Tada jas išimti, jų reikės papuošimui. Sultinį perkošti per sietelį, kad būtų skaidrus.
Žuvies faršą sumaišyti su kiaušiniais (prieš tai išplaktais), miltais arba džiuvesėliais, prieskoniais, palaikyti šaltai.
Suformuoti maltinius šlapiomis rankomis ir dėti į verdantį sultinį (naudoti plokščią puodą, troškintuvą). Virti apie 1,5 val. Verdant, sultinys turi vos vos burbuliuoti. Kai išverda, maltinius palikti sultinyje atvėsti apie 1,5 val. Vėliau maltinius išimti iš puodo ir sudėti į indą. Morkas supjaustyti ir jomis papuošti maltinius. Indą su maltiniais įdėti į šaldytuvą bent 2-3 valandoms arba nakčiai. Valgyti su krienais.
Video receptas: https://www.youtube.com/watch?v=jhYbpBo1RCY
3 morkos
1 svogūnas
2 saliero stiebai, 1 poras, 1 petražolės šakinis
1 a.š. juodųjų pipirų
2 v.š. cukraus
druskos
žalių petražolių
3 l vandens
Žuvies maltiniams reikės:
1 kg baltos žuvies (karpio, menkės) faršo
3 kiaušinių
100 g macų miltų arba džiuvesėlių
2 a.š. cukraus
druskos ir pipirų pagal skonį
Pirmiausia reikia išsivirti žuvies sultinį. Į puodą sudėti nepjaustytas morkas, svogūną, padalintą į 4 dalis, stambiai supjaustytus saliero stiebus, kitas daržoves, prieskonius, žuvies dalis ir užpiti 3 l šaltu vandeniu. Leisti užvirti, paskui virti ant silpnos ugnies apie 1 val., kol suminkštėja morkos. Tada jas išimti, jų reikės papuošimui. Sultinį perkošti per sietelį, kad būtų skaidrus.
Žuvies faršą sumaišyti su kiaušiniais (prieš tai išplaktais), miltais arba džiuvesėliais, prieskoniais, palaikyti šaltai.
Suformuoti maltinius šlapiomis rankomis ir dėti į verdantį sultinį (naudoti plokščią puodą, troškintuvą). Virti apie 1,5 val. Verdant, sultinys turi vos vos burbuliuoti. Kai išverda, maltinius palikti sultinyje atvėsti apie 1,5 val. Vėliau maltinius išimti iš puodo ir sudėti į indą. Morkas supjaustyti ir jomis papuošti maltinius. Indą su maltiniais įdėti į šaldytuvą bent 2-3 valandoms arba nakčiai. Valgyti su krienais.
Video receptas: https://www.youtube.com/watch?v=jhYbpBo1RCY
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą