Produktai
1,5 kg jautienos krūtininės
1 galvutė česnako
Kelios morkos, svogūnai, bulvės, salierų stiebai
1 stiklinė raudono vyno
0,5 l sultinio
2 šaukštai pomidorų pastos
2 skardinės konservuotų pomidorų
Čiobrelio, raudonėlio, paprikos miltelių, česnako miltelių,
rudojo cukraus, druskos, pipirų
Paruošimas
Mėsą apkepinti ant keptuvės, kol iš visų pusių paruduos
(gali reikti po vieną galą dėti į keptuvę, o kitą ant kokios lentelės, nes
visas gabalas netelpa). Padruskinti ir papipirinti.
Troškintuve ant plytelės pakepinti česnakus, tuomet įdėti pomidorų pastos, užpilti sultinį, vyną, sutrintus konservuotus pomidorus, suberti prieskonius. Įdėti mėsą į troškintuvą ir viską kartu dar užkaitinti.
Uždengti troškintuvą ir kišti į orkaitę ant 140 laipsnių. Po
2 valandų atidengiame ir pridedame supjaustytas morkas, bulves, svogūnus ir salierus. Troškiname uždengtą orkaitėje dar 2-3 val.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą