2023 m. kovo 2 d., ketvirtadienis

Provansiška vištiena


Produktai

1 kg vištienos šlaunelių ir blauzdelių                  

1 pakuotė vyšninių pomidoriukų

1 skardinė žalių alyvuogių

2 česnakų

1 pakelio datulių

200-300 g šalotų

1 stiklinė balto vyno

0,5 l sultinio

Provanso žolelių

Čiobrelio šakelių

Druska, pipirai, aliejus, sviestas

 

Paruošimas

Vištienos gabaliukus ištriname tokiu mišiniu – trinti česnakai, druska, pipirai, Provanso žolelės, šlakelis alyvuogių aliejais. Paliekame pasimarinuoti bent kelias valandas, idealiu atveju – per naktį.

Vištieną apkepiname keptuvėje ant sviesto, kad gražiai paruduotų.

Į troškintuvą dedame vištieną, aplink pribarstome alyvuogių, česnako skiltelių, perpus perpjautų šalotų, datulių, pomidoriukų. Pabarstome Provanso žolelėmis ir įmetam čiobrelio šakeles. Supilame sultinį ir vyną, tuomet atvirą puodą pakaitiname ant viryklės, kad skystis užvirtų. Uždengiame troškintuvą ir dedame į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, troškiname 1 valandą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą