Produktai
1 kg vištienos šlaunelių ir blauzdelių
1 pakuotė vyšninių pomidoriukų
1 skardinė žalių alyvuogių
2 česnakų
1 pakelio datulių
200-300 g šalotų
1 stiklinė balto vyno
0,5 l sultinio
Provanso žolelių
Čiobrelio šakelių
Druska, pipirai, aliejus, sviestas
Paruošimas
Vištienos gabaliukus ištriname tokiu mišiniu – trinti česnakai, druska, pipirai, Provanso žolelės, šlakelis alyvuogių aliejais. Paliekame pasimarinuoti bent kelias valandas, idealiu atveju – per naktį.
Vištieną apkepiname keptuvėje ant sviesto, kad gražiai
paruduotų.
Į troškintuvą dedame vištieną, aplink pribarstome alyvuogių,
česnako skiltelių, perpus perpjautų šalotų, datulių, pomidoriukų. Pabarstome
Provanso žolelėmis ir įmetam čiobrelio šakeles. Supilame sultinį ir vyną,
tuomet atvirą puodą pakaitiname ant viryklės, kad skystis užvirtų. Uždengiame troškintuvą
ir dedame į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, troškiname 1 valandą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą