130 g maltų migdolų
130 g cukraus pudros
1 kiaušinio baltymas
3 kiaušiniai
75 g sviest
2 šaukštai miltų
2 saujos kubeliais supjaustytų džiovintų melionų ir abrikosų
(gali būti ir kiti džiovinti vaisiai, bet šie yra tipiški)
Paruošimas
Išmaišome iki vientisos masės kiaušinio baltymą, migdolus ir
cukraus pudrą. Po vieną įmušame kiaušinius. Pridedame ištirpdytą sviestą ir
miltus. Ištepame kepimo formą ir supilame tešlą į ją. Sudedame džiovintus
vaisius. Kepame 30-40 min. 180 laipsnių orkaitėje. Atvėsus pyragą tradiciškai
dekoruoja marcipaninėmis
figūrėlėm, migdolų plokštelėmis, glajumi. Sekminėms tradiciškai
uždedamas ar nupiešiamas balandis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą