2023 m. kovo 2 d., ketvirtadienis

Provanso Sekminių pyragas Le Colombier


Produktai

130 g maltų migdolų

130 g cukraus pudros

1 kiaušinio baltymas

3 kiaušiniai

75 g sviest

2 šaukštai miltų

2 saujos kubeliais supjaustytų džiovintų melionų ir abrikosų (gali būti ir kiti džiovinti vaisiai, bet šie yra tipiški)

Paruošimas

Išmaišome iki vientisos masės kiaušinio baltymą, migdolus ir cukraus pudrą. Po vieną įmušame kiaušinius. Pridedame ištirpdytą sviestą ir miltus. Ištepame kepimo formą ir supilame tešlą į ją. Sudedame džiovintus vaisius. Kepame 30-40 min. 180 laipsnių orkaitėje. Atvėsus pyragą tradiciškai dekoruoja marcipaninėmis
figūrėlėm, migdolų plokštelėmis, glajumi. Sekminėms tradiciškai uždedamas ar nupiešiamas balandis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą