2000 metų senumo „pica“ iš Pompėjos
( https://www.youtube.com/watch?v=eEgSGkp8nMA )
Picos pagrindui
475 ml šilto vandens
500 gr miltų (speltos)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arb. šaukštelis druskos
2 arb šaukšteliai medaus
7g mielių
Gaminame
Ištirpinkite mieles šiltame vandenyje ir palaikykite apie 5 minutes. Su miltus su druska. Į miltus supilkite vandenį su mielėmis, medumi, alyvuogių aliejumi ir išminkykite. Po to palikite šiltoje vietoje iškilti maždaug vienai valandai arba kol tešlos kiekis padvigubėja. Formuojant picos padą nerekomenduojama naudotis kočėlu, kadangi spaudimas išleis visą orą ir tešla nebetaps puri ir korėta. Kepti iki maksimumo (250 ° C) įkaitintoje orkaitėje ant vidurinės lentynos apie 8-12 minučių.
100 gr. tepamo ožkos sūrio
1 šaukštas kedro riešutų
sauja mėtų
sauja petražolių
sauja kalendros
0,5 galv. česnako
šlakelis alyvuogių aliejaus
Picos pagardai
Graikiniai riešutai
Granatas
Datulės
Ožkos sūris
Kadagio uogos
Ant iškepto picos pagrindo tepame moretum ir dedame picos pagardus: datulės, granatą riešutus ir ožkos sūrį. Jei galima dėti kadagio uogas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą