Karantika
(matavimui naudokite tą patį indą)1 dubuo avinžirnių miltų
4 dubenys vandens arba 3 dubenys vandens ir 1 pieno
1/2 stiklinės kepimui skirto aliejaus (tyras alyvuogių netinka)
Druskos, maltų juodų pipirų ir malto kumino pagal skonį (druskos gausiau nei įprastai, nes druska atskleidžia avinžinių skonį)
1 arba 2 kiaušiniai
"Harissa" padažas
Bagetė
Paruošimas:
gerai sumaišykite avinžirnių miltus, kiaušinį ir prieskonius su vandeniu ir palikite 30 min. pabrinkti kambario temperatūroje. Tešla gaunasi skystenė nei blynams. Maišyti galite mikseriu arba plakimo šluotele. Supilkite į gerai aliejumi išteptą skardą (aukštesniais kraštais) ir kepkite 200-230° įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Viršus turi būti mažiau iškepęs nei apačia. Pabaigoje įjunkite grilio funkciją orkaitėje, kad apkepo viršus šiek tiek apdegtų.
Paruošimas:
gerai sumaišykite avinžirnių miltus, kiaušinį ir prieskonius su vandeniu ir palikite 30 min. pabrinkti kambario temperatūroje. Tešla gaunasi skystenė nei blynams. Maišyti galite mikseriu arba plakimo šluotele. Supilkite į gerai aliejumi išteptą skardą (aukštesniais kraštais) ir kepkite 200-230° įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Viršus turi būti mažiau iškepęs nei apačia. Pabaigoje įjunkite grilio funkciją orkaitėje, kad apkepo viršus šiek tiek apdegtų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą