Tunisietiškas kuskusas
Ingredientai
2-2,5 kg avienos kaklo/šonkaulių/kulno ir/ar jautienos su kaulu ir čiulpu
3 porai
10 morkų
3 ropės arba 1 baltasis ridikas
6 mažos /1 didelė cukinija
500 g trintų konservuotų pomidorų
1 skardinė žaliųjų pupelių
1 skardinė konservuotų žirnelių
800 g konservuotų avinžirnių
3 a.š. gvazdikėlių, cinamono, imbiero, malto muskato, kumino, saldžiosios paprikos
1 a.š. kajeno pipirų
2 v.š. druskos (bet geriau žiūrėti ir dėti pagal skonį)
1 a.š. Harissa pastos
1 a.š. citrinos sulčių
Gaminimas
- Supjaustykite daržoves stambiais gabalais, apkepinkite ir atidėkite į šalį.
- Didelį puodą pripildykite vandens iki pusės, įberkite druskos, užvirkite ir sudėkite mėsą.
- Virdami vis nugraibykite putą, kol jos nebeliks, tada sudėkite daržoves (išskyrus cukinijas ir konservuotas daržoves).
- Virkite apie 2 val.
- Sudėkite cukinijas, žaliąsias pupeles, žirnelius ir avinžirnius.
- Pasiruoškite ras-el-hanout prieskonių mišinį. Sumaišykite gvazdikėlius, cinamoną, imbierą, muskato riešutą, kuminą, saldžiąją papriką ir kajeno pipirus.
- Suberkite mišinį į puodą ir virkite dar 1 val.
- Pagal instrukciją pasiruoškite kuskuso kruopas, berkite jas į lėkštę, šalia dėkite/pilkite paruoštą troškinį.
- Kuskusas paskaninamas Harissa padažu, kuriam sumaišykite Harissa pastą, citrinos sultis ir kelis šaukštus kuskuso sultinio.
Skanaus!

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą