2025 m. rugsėjo 3 d., trečiadienis

 Tunisietiškas kuskusas

Ingredientai

750 g vidutinio dydžio kuskuso kruopų
2-2,5 kg avienos kaklo/šonkaulių/kulno ir/ar jautienos su kaulu ir čiulpu
3 porai
10 morkų
3 ropės arba 1 baltasis ridikas
6 mažos /1 didelė cukinija
500 g trintų konservuotų pomidorų
1 skardinė žaliųjų pupelių
1 skardinė konservuotų žirnelių
800 g konservuotų avinžirnių
3 a.š. gvazdikėlių, cinamono, imbiero, malto muskato, kumino, saldžiosios paprikos
1 a.š. kajeno pipirų
2 v.š. druskos (bet geriau žiūrėti ir dėti pagal skonį)
1 a.š. Harissa pastos
1 a.š. citrinos sulčių

Gaminimas

  1. Supjaustykite daržoves stambiais gabalais, apkepinkite ir atidėkite į šalį. 
  2. Didelį puodą pripildykite vandens iki pusės, įberkite druskos, užvirkite ir  sudėkite mėsą.
  3. Virdami vis nugraibykite putą, kol jos nebeliks, tada sudėkite daržoves (išskyrus cukinijas ir konservuotas daržoves). 
  4. Virkite apie 2 val. 
  5. Sudėkite cukinijas, žaliąsias pupeles, žirnelius ir avinžirnius. 
  6. Pasiruoškite ras-el-hanout prieskonių mišinį. Sumaišykite gvazdikėlius, cinamoną, imbierą, muskato riešutą, kuminą, saldžiąją papriką ir kajeno pipirus. 
  7. Suberkite mišinį į puodą ir virkite dar 1 val. 
  8. Pagal instrukciją pasiruoškite kuskuso kruopas, berkite jas į lėkštę, šalia dėkite/pilkite paruoštą troškinį.
  9. Kuskusas paskaninamas Harissa padažu, kuriam sumaišykite Harissa pastą, citrinos sultis ir kelis šaukštus kuskuso sultinio. 

Skanaus! 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą