JUMS REIKĖS:
1 kg kiaulienos kumpio;
2 skiltelių česnako;
1 svogūnų;
1 sultinio kubelio;
400-500 g pievagrybių;
1 saliero stiebo;
1 stiklinė raudono vyno;
250 g grietinės;
1 arbatinio šaukštelio pomidorų pastos;
1 arbatinio šaukštelio krienų;
1 arbatinio šaukštelio garstyčių;
paprikos miltelių;
druskos.
Pirmiausia apkepti svogūną ir česnaką, po to pridėti mažais gabalėliais supjaustytą kiaulienos kumpį ir sultinio kubelį. Kai mėsa gerai apkepa, įdėti ketvirtadaliais supjaustytus pievagrybius ir smulkintą saliero stiebą ir kelias minutes patroškinti. Tada sudėti pomidorų pastą, garstyčias, krienus, pagal skonį pridėti druskos ir paprikos miltelių. Supilti vyną ir šiek tiek pakaitinti. Pabaigoje įdėti grietinę ir gerai išmaišyti. Bulves, prie šio patiekalo ruošiame taip: nuskustas ir pasmulkintas bulves marinuojame citrinų sulčių (pagal skonį), aliejaus ir bulvių prieskonių mišinyje. Kepame orkaitėje.
KOMENTARAS:
Labai skanią kiaulieną ir labai skanias keptas bulves mes esame įsimylėję. Mėsą moka gaminti tik
Bernardas. Receptą mes iškaulijom iš Bernardo mamos, kurį jI gavo iš prancūzo (tikro prancūzo!!!). Šio
recepto visa esmė ta, kad reikia gaminti ir ragauti, nes svarbiausia ne proporcijos, o skonis. Kadangi
ingredientų daug, tai reikia kažkaip atspėti, kiek ir ko dėti. Bernardui visada gaunasi gerai . Bulves šitam patiekalui išmokau gaminti atsitiktinai. Nuėjau į prieskonių parduotuvę ir susigundžiau nusipirkti graikiškų prieskonių mišinį bulvėms. Ant pakelio buvo parašytas bulvių marinato receptas. Taip ir darome. Mum skanu...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą