OK, čia receptas "iš mintinai", o ne iš knygos, tai bus biškį netvarkingas. Esmė tokia: sumaišom citrinų sultis (beje, galima ir kitokių vaisių sultis arba net tyrelę (blenderiu trintus vaisius arba uogas), visokių įdomių eksperimentų galima pridaryti, tik tada labiau desertas būna, o ne toks tarppatiekalis) su cukraus sirupu (cukraus ir vandens santykiu 2:1, pašildom, kol ištirpsta, bet neužvirinam). Per vakarienę gaminau iš 5 citrinų sulčių ir 400 g cukraus, bet šiaip jau principas - "pagal skonį" :) Supilam į plastikinį šaldiklio indą (kuo didesnį, tuo geriau, bus lengviau maišyti, jeigu šerbeto nebus labai gilu) ir kišam į šaldiklį. Po 3 valandų ištraukiam - bus toks apyminkštis ledas. Imam šakutę ir viską stropiai sumaigom ir sumaišom. Vėl kišam į šaldiklį. Po 3 valandų vėl pakartojam. Iš tikrųjų galima kartoti ir daugiau kartų, tada dar puresnis išeis, bet čia nuo laiko ir kantrybės priklauso. Beje, šerbetas labai greitai tirpsta, tai iš šaldiklio duoti tiesiai į stalą, ilgai nepuošti!
KOMENTARAS:
Šerbetą patariama valgyti tarp patiekalų, nes jis labai gerai "užmuša" prieš tai buvusio patiekalo skonį, todėl atsiskleidžia tikrasios kito patiekalo savybės. Be to, šerbetas palengvina virškinimą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą