JUMS REIKĖS:
Padažui:
2 valgomieji šaukštai smulkintų svogūnų
1 valgomasis šaukštas smulkintų česnakų
2-4 valgomieji šaukštai acto
2 valgomieji šaukštai garstyčių
1 valgomasis šaukštas šviežių smulkintų petražolių
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
Daržovės:
55 g morkų
55 g saliero šaknies
55 g burokėlių
2 saujos špinatų
Moliūgų sėklų, minkšto sūraus sūrio
1. Nuplauti ir nulupti morkas, salierus ir burokėlius. Plonai supjaustyti arba sutarkuoti. Nesumaišyti, nes burokėliai viską nudažys rūžavai.
2. Virti morkas ir salierus garuose [mes virėm vandenyje], kol suminkštės. Po to atskirai - burokėlius.
3. Špinatus nuplauti. Jeigu lapeliai kieti, nuplikyti.
4. Sumaišyti visus padažo ingredientus.
5. Salotas ruošti prieš pat patiekiant, kitaip nusidažys nuo burokėlių. Padėti ant lėkščių špinatus. Ant jų sukrauti virtas daržoves ir apšlakstyti padažu. Apibarstyti skrudintomis moliūgų sėklomis ir sūriu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą