Vadinasi Boullabaisse, tariama Bujabes. Tas padažas, kur kaip grietinę reikėjo įsidėti - Rouille, tariama Ruij.
JUMS REIKĖS:
4 kg žuvies - kuo daugiau skirtingų rūšių, tinka ir kitos jūros gėrybės (ar bjaurybės, kaip kam), teoriškai turėtų būti tiesiai iš Viduržemio jūros, bet mes naudojom paprastą šaldytą filė. (Į sutrintą sriubą dėl grožio subėrėm simbolišką šaldytų jūros gėrybių rinkinį ir leidom jam sušilti, bet čia jau visai sukčiavimas, tik iš bėdos taip galima, kai Viduržemio jūra baaaaaaisiai toli.)
6 neluptos traiškytos česnako skiltelės
3 svogūnai (supjaustyti į kelias dalis, bet smulkiai nebūtina, sriuba bus trinta)
4 pomidorai
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
čiobrelių, lauro lapų, pankolių sėklų, petražolių, džiovintos apelsino žievelės, šafrano, druskos, pipirų - dėjau iš akies, nežinau proporcijų, bet reikia negailėti, turi būti labai kvapnu ir stipru.
Pomidorus nuplikyti ir nulupti. Sudėti į puodo dugną viską, išskyrus žuvį ir šafraną. Ant viršaus - žuvį (pagal "teisingą" receptą - pirma kietesnę, o minkštesnę sudėti vėliau, jau pavirus 5 minutes, bet mes sudėjom viską iškart). Viską užpilti alyvuogių aliejumi. Tada pripilti puodą verdančio vandens. (Pamoka: nepripilti per daug, kitaip viskas taškysis per kraštus, kai trinsit, ir bus kaip mum :D ) Pagal "teisingą" receptą virti reikia tik 10 minučių, bet iš tikrųjų - tol, kol išvirs žuvis, jeigu šaldyta, gali reikėti ilgiau. Šafraną įberti tiktai prieš pat išjungiant ugnį. Tada viską sutrinti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą