JUMS REIKĖS:
4 porcijoms:
4 svogūnų
1 česnako skiltelės
3 salierų lapkočių
2 morkų
4 veršio karkos gabalų (su kaulu 3-4 cm storio)
druskos, pipirų
2 š. miltų
3 š. aliejaus
150 ml baltojo vyno
ryšelio čiobrelių
didelė skardinė luptų pomidorų (480 g. be skysčio)
ryšelis petražolių
šviežia citrina
Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustyti. Salierų lapkočius nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Morkas nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti kubeliais. Karkas nuplauti, nusausinti, apibarstyti druska, pipirais ir apvolioti miltuose. Dideliame puode įkaitinti aliejų, karkos gabalus iš abiejų pusių gerai apkepti ir išimti iš keptuvės. Likusiuose riebaluose apkepti daržoves. Įpilti vyną ir ant daržovių sukrauti mėsos gabalus. Čiobrelius nuplauti, gerai nupurtyti ir sudėti į puodą kartu su šiek tiek susmulkintais pomidorais. Mėsą uždengti ir troškinti pusantros valandos. Čiobrelius išgriebti. Petražoles nuplauti, nusausinti, nuskabyti lapelius ir smulkiai sukapoti. Citriną nuplauti, nusausinti ir plonai nulupti žievelę. Žievelę ir petražoles sudėti į troškinį, pagardinti druska ir pipirais.
Garnyrui tinka ryžiai su šafranu arba juostiniai makatonai. Padažas bus dar aromatingesnis, jei pabaigoje pridėsite smulkiai pjaustyto česnako ir smulkintų konservuotų ančiuvių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą