2012 m. balandžio 6 d., penktadienis

BOBOTIE (MĖSOS PYRAGAS)

Jungtinių Tautų Moterų Organizacija 1954 metais šį patiekalą paskelbė nacionaliniu Pietų Afrikos patiekalu. Naudojama malta mėsa, įnešė danai, prieskoniais jį paskanino vergai – indoneziečiai, o jo pateikimas primena klasikinį anglišką šepardo pyragą.

Jums reikės (4 asmenims):
25gr sviesto
1 smulkiai supjaustyto svogūno
500gr. maltos jautienos
2 smulkintos česnako skiltelės
Gabaliuko smulkintos imbiero šaknies
2 arbatinių šaukštelių Garam masala prieskonių
½ arbatinio šaukštelio turmeriko
1 arbatinio šaukštelio kumino
1 arbatinio šaukštelio kalendros
1 arbatinio šaukštelio įvairių sausų žolelių  
50gr  smulkintų džoivintų abrikosų
25gr smulkintų migdolo riešutų
3 arbatinių šauktelių uogienės
4 arbatinių šaukštelių smulkintų petražolių
4 lauro lapų
250ml pieno
3 didelių kiaušinių
50g razinų

Įkaintinti orkaitę iki 180 C Tuo tarpu apkepti svogūnus su sviestu ir atidėti į šalį.
Įkaitinti didelę keptuvę, joje apkepti smulkintą jautieną, su lb minimaliu aliejaus kiekio, kol gražiai paruduos, sudėti pakepintus svogūnus ir ivus prieskonius, išmaišyti ir dar pakepti . Sudėti į keturis atskirus kepimo indėlius arba vieną didesnę kepimo skardą, gerai prispausti šaukštu. Kiaušinius ir pieną gerai suplakti ir užpilti ant patiekalo, kepti 30 – 40 min.


Pasiruošimo laikas: 30 minučių
Gaminimo laikas: 20 25 minutės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą