JUMS REIKĖS:
Krevetėms meduje:
500 g karališkųjų krevečių,
kiaušinis,
50 g miltų,
druskos,
skiltelė česnako,
3 šakelės mėtų,
aliejus (kepti)
citrina,
2 šaukštai medaus
2 šaukštai sojų padažo
50 ml vandens
Krevetes išlukštenti paliekant uodegėles. Iš kiaušinio, miltų, žiupsnelio druskos ir 50 ml vandens išsukti tešlą. Į ją išspausti česnako skiltelę ir įmaišyti sukapotus mėtų lapelius.
Krevetes pašlakstyti išspaustomis citrinų sultimis, paskui pavolioti tešloje. Kepti įkaitintame
aliejuje maždaug 2 min., kol gražiai paruduos. Išgriebti ir sudėti ant popierinio rankšluosčio
nuvarvėti riebalams. Keptuvėje pašildyti medų ir sojų padažą, sudėti krevetes ir kaitinti, kol
pasidengs karamele.
Ryžių kvadratėliams:
300g suši ryžių,
60 ml ryžių acto,
25 g cukraus,
2 džiovintos slyvos,
2 „umeboshi“ slyvos, (pakaitalas – paprastos slyvos, pabarstytos druska ir maltomis
aitriosiomis paprikomis)
10 g šviesių ir tamsių sezamų
475 ml vandens
Ryžius plauti tol, kol vanduo bus visiškai švarus. Suberti į dunenį, užpilti vandeniu ir rankomis
ilgokai maišyti. Vandenį nukošti. Tai pakartoti tris kartus. Ryžius gerai nusausinti.
475 ml vandens ir nuplautus ryžius supilti į puodą. Uždengti, užvirinti ir ant mažos ugnies virti 10-
12 min., kol vanduo visiškai susigers. Nukelti nuo ugnies ir palikti uždengus 10min.
Actą ir cukrų išmaišyti. Ryžius sukrėsti į plačią formą ir supilti cukraus ir acto mišinį. Ryžius
išmaišyti.
Abiejų rūšių slyvas susmulkinti. Sezamus išmaišyti ir paberti į plačią lėkštę.
Iš ryžių riebalais pateptomis rankomis suformuoti kvadratėlius. Į kiekvieno vidurį įspausti
po pusę šaukštelio susmulkintų slyvų, jas užspausti ryžiais. Kvadratėlius apvolioti sezamo sėklose..
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą