2025 m. gruodžio 5 d., penktadienis

Kalėdinės krevetės iš Australijos

 

Ingredientai (4 porcijoms):

1 kg didelių krevečių

2/3 puodelio alyvuogių aliejaus

40 g sviesto

6 skiltelės česnako, nuluptos ir supjaustytos griežinėliais

1 ilga raudona aitrioji paprika, supjaustyta griežinėliais

2 šaukštai kapotų petražolių

1 šaukštas kapotų krapų

½ citrinos patiekimui

Druska ir pipirai pagal skonį

Paskrudinta duona patiekimui

 

Gaminimas:

Krevetes nulupkite, palikite uodegas, galvas ir kiautus atidėkite ir pasilikite. Perpjaukite krevetes išilgai nugaros ir ištraukite žarnas. Išvalytas krevetes sudėkite į dubenį ir padėkite į šaldytuvą.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, sudėkite krevečių galvas ir kiautus. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 15 min. arba tol, kol kiautai paskleis kvapą, o aliejus taps gintaro spalvos. Nukoškite galvas ir kiautus per kiaurasamtį, aliejų supildami į dubenį.

Išvalykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu, gražinkite ant ugnies. Supilkite atgal aliejų, pridėkite česnaką ir aitriąją papriką. Pamaišydami pakepkite apie 2 min., kol taps kvapnūs. Sudėkite krevetes į keptuvę vienu sluoksniu, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite po 45 sekundes ant kiekvienos pusės, krevetės turi neperkepti. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite petražoles, krapus ir įspauskite citrinos.

Sudėkite krevetes į lėkštę ir pašlakstykite aliejumi iš keptuvės. Patiekiama su skrudinta duona ir citrinų skiltelėmis.

Doro Wat. Kalėdinis troškinys iš Etiopijos

 

Pradėkim nuo to, kad norint pasigaminti šį troškinį, pirmiausia reikia pasigaminti etiopišką valytą sviestą, kuris vadinasi Niter Kibbeh. Tai reikėtų padaryti bent dieną prieš gaminant troškinį. Pastaba tinginiams: galima naudoti ir paprastą sviestą arba Ghee; jei taip ir darysite, šokite žemyn prie troškinio recepto. Darbštuoliai skaito toliau.

 

Niter Kibbeh ingredientai (išeina apie 2 puodeliai, užtenka keliems troškiniams ir dar lieka):

 0,5 kg sviesto

¼ puodelio kubeliais supjaustytų svogūnų

3 šaukštai sutrinto česnako

2 šaukštai sutrinto šviežio imbiero

1 cinamono lazdelė

1 arbatinis šaukštelis nemaltų juodųjų pipirų

3 ankštys juodųjų kardamonų (atkreipkite dėmesį: ne žaliųjų, kurie dažniausiai pasitaiko Lietuvoje ir dedami į saldumynus; čia reikia juodųjų kardamonų (BLACK CARDAMON), jų įmanoma gauti egzotiškų prieskonių parduotuvėse)

3 vnt. gvazdikėlių

1 arbatinis šaukštelis ožragės sėklų (įmanoma gauti egzotiškų prieskonių parduotuvėse)

1 arbatinis šaukštelis kalendros sėklų (įmanoma gauti egzotiškų prieskonių parduotuvėse)

1 arbatinis šaukštelis raudonėlio

½ arbatinio šaukštelio kumino sėklų (įmanoma gauti egzotiškų prieskonių parduotuvėse)

¼ arbatinio šaukštelio malto muskato

¼ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės

Etiopijoje dar naudojami du prieskoniai, kurių kitur, kiek suprantu, nelabai įmanoma gauti. Jei esate puristai, būdami Etiopijoje nusipirkite arba paprašykite draugų, kad atsiųstų Besobela ir Kosseret, kad ir kas tai būtų. Abiejų šių prieskonių reikės po 1 šaukštą. Visi kiti gaminsime be šių dviejų paslaptingų ingredientų.

 

Niter Kibbeh gaminimas:

1.      Į sausą keptuvę sudėkite visus prieskonius, kurie nėra malti. Pakaitinkite kelias minutes, kol labai užkvips. Tik jokiu būdu nesudeginkite.

2.      Sudėkite kepintus prieskonius į vidutinio dydžio puodą. Sudėkite visus likusius ingredientus. Švelniai užkaitinkite, kad išsilydęs sviestas vos vos burbuliuotų. Burbulinkite mažiausiai 1 valandą, geriausia – iki 1,5 valandos. JOKIU BŪDU NESUDEGINKITE SVIESTO. Jei sudegs, taps kartus ir niekas nebepadės. Todėl reikia visą laiką prižiūrėti burbuliavimą ir kartais pamaišyti.

3.      Per tankią marlę nukoškite sviestą į stiklainį. Dabar jis jau vadinasi Niter Kibbeh. Leiskite atvėsti ir uždarykite oro nepraleidžiančiu dangteliu. Kambario temperatūroje galima laikyti kelias savaites, šaldytuve – kelis mėnesius, šaldiklyje – dar ilgiau.

 

Troškinio Doro Wat ingredientai (6 porcijoms – maždaug):

1,5 kg vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsos, supjaustytos gabalėliais

2 šaukštai citrinos sulčių

2 šaukštai Niter Kibbeh darbštuoliams arba pakaitalo tinginiams

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

3 puodeliai kubeliais supjaustytų svogūnų

3 šaukštai sviesto – paties paprasčiausio (ir darbštuoliams, ir tinginiams); jo reikės papildomai prie tų ankstesnių 2 šaukštų; nesuplakite visko į vieną, atidžiai skaitykite receptą

1 šaukštas sutrinto česnako

1 šaukštas sutrinto šviežio imbiero

¼ puodelio prieskonių mišinio Berbere (įmanoma gauti egzotiškų prieskonių parduotuvėse)

1 ½ arbatinio šaukštelio druskos

½ puodelio Tej (etiopiškas medaus vynas); tinka paprastas baltas vynas su 1 arbatiniu šaukšteliu medaus; neatmestina, kad tiktų ir lietuviškas midus (tas, kur panašus į vyną, o ne degtinę), bet nebandėm

1 puodelis vištienos sultinio

4 kietai virti kiaušiniai, nulupti ir subadyti su šakute (taip, kad pradurtumėte baltymą, bet nesutraiškytumėte kiaušinio; kiaušinis turi likti vientisas, su sunkiai įžiūrimomis skylutėmis, pro kurias įsisunks troškinys)

 

Troškinio Doro Wat gaminimas:

1.      Svogūnus sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite į piurė. Vištienos gabalėlius sudėkite į dubenį, užpilkite citrinų sultimis ir palaikykite bent 30 min. kambario temperatūroje.

2.      Pakaitinkite Niter Kibbeh (arba tuos pirmuosius 2 šaukštus pakaitalo) ir alyvuogių aliejų sunkiame špižiniame puode. Sudėkite svogūnus ir uždengtus kepkite ant silpnos ugnies 45 min., pamaišydami.

3.      Sudėkite česnaką, imbierą ir 1 šaukštą sviesto (iš tų antrųjų 3 šaukštų), uždenkite, kepkite dar 20 minučių, pamaišydami. Pridėkite Berbere ir likusius 2 šaukštus sviesto (3-1=2, easy) ir kepkite dar 30 min. pamaišydami, vis dar ant silpnos ugnies.

4.      Sudėkite vištieną, supilkite sultinį ir vyną ir užvirinkite atvirą, kad išgaruotų alkoholis. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 45 min., pamaišydami.

5.      Paragaukite, pridėkite druskos, pipirų. Galima dėti daugiau Berbere – spręskite pagal tai, kaip aštriai mėgstate valgyti. Sudėkite kiaušinius ir patroškinkite dar 15 min.

6.      Išimkite kiaušinius, padalinkite per pusę ar į ketvirčius, dėkite į lėkštes ir užpilkite troškiniu.

Doro Wat gimtojoje Etiopijoje valgomas su Injera: etiopiška duona, kurią kepa iš tik Etiopijoje augančių grūdų. Patys atkakliausi puristai, aišku, gali vežtis arba siųstis net duoną. Visi kiti pasirinkite duoną pagal skonį.

Amarula Malva Pudding. Kalėdinis desertas iš Pietų Afrikos Respublikos








Malva Pudding – populiarus PAR desertas. Per Kalėdas daromos šventiškos versijos su Amarula likeriu (kaip čia), romu ar brendžiu. Patiekiamas su vanilės kremu, kurio receptą pridedame žemiau.



Ingredientai:

180 g cukraus

2 kiaušiniai

2 šaukštai abrikosų džemo

2 šaukštai sviesto

1 arbatinis šaukštelis balto vyno acto

150 g miltų

1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Žiupsnelis druskos

Apie 200 ml pieno

Užpilui:

100 ml grietinėlės

100 g sviesto

100 g cukraus

100 ml karšto vandens

100 ml Amarula likerio (dar tinka: Baileys, kitokie likeriai, romas ar brendis; nealkoholinis variantas: dar 100 ml grietinėlės)



Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir patepkite riebalais vidutinio dydžio (18 cm X 25 cm ar pan.) skardą.

2. Išplakite kiaušinius su cukrumi.

3. Išlydykite sviestą su džemu, įmaišykite actą. Supilkite šį mišinį į kiaušinių plakinį ir gerai išmaišykite.

4. Sumaišykite sausus ingredientus ir palengva įmaišykite į plakinį, pramaišiui įpildami pieno.

5. Supilkite tešlą į skardą ir kepkite 40-45 min.

6. Likus apie 10 min. iki kepimo pabaigos, pagaminkite užpilą. Supilkite į puodą grietinėlę, sviestą, cukrų ir karštą vandenį ir užvirinkite. Pavirkite kelias minutes, nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite Amarula likerį.

7. Išimkite pudingą iš orkaitės, subadykite paviršių šakute, užpilkite karštą užpilą (drąsiai, visą, nieko baisaus, kad apsemia) ir palikite 15 min. įsigerti.

8. Patiekiama su vanilės padažu.



Vanilės padažo (custard) ingredientai:

200 ml riebios grietinėlės

700 ml riebaus (3,5 proc.) pieno

4 kiaušinių tryniai

3 šaukštai kukurūzų krakmolo

100 g cukraus

1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto



Vanilės padažo (custard) gaminimas:

1. Supilkite grietinėlę ir pieną į puodą ir beveik užvirinkite. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinių trynius su krakmolu, cukrumi ir vanile. Palengva supilkite pieno-grietinėlės viralą į plakinį (TIK NE ATVIRKŠČIAI), nuolat maišydami.

Išplaukite puodą ir gražinkite į jį padažą. Atsargiai pakaitinkite maišydami, kol padažas sutirštės, bet neleiskite susiformuoti gurgulams. Valgomas ir karštas, ir šaltas.

2025 m. lapkričio 2 d., sekmadienis

Meksikietiškas karštas šokoladas

Ingredientai (12 žmonių)
  • 12 puodelių pieno
  • 12 šaukštų nesaldintų kakavos miltelių
  • 12 šaukštų granuliuoto cukraus
  • 3 arbatiniai šaukšteliai malto cinamono
  • 1,5 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 0,75 arbatinio šaukštelio čili miltelių
  • 0,75 arbatinio šaukštelio malto kajeno pipiro (nebūtina – galite nedėti, jei nenorite)
  • 170 gr. kartaus šokolado
Papildomi priedai

zefyrai, šokolado drožlės, cinamono lazdelė maišymui

Gaminimas

1. Vidutinio dydžio puode ant vidutinės ugnies įpilkite pieno, kakavos miltelių, cukraus, cinamono, vanilės ekstrakto, čili miltelių, kajeno pipirų (jei pageidaujate).

2. Išmaišykite šluotele, suberkite kartųjį šokoladą ir kaitinkite, kol šokoladas visiškai ištirps, o mišinys bus karštas, bet ne verdantis.

3.Karštą šokoladą padalinkite į 2 puodelius ir patiekite su zefyrais, šokolado drožlėmis ir cinamono lazdele.

Pan de Muerto (Mirusiųjų duona)

„Pan de muerto“ („Mirusiųjų duona“) – tai tradicinė meksikietiška saldi duona, kepama ir valgoma per Mirusiųjų dienos (Día de los Muertos) šventes.Sakoma, kad susikryžiuoti gabalėliai simbolizuoja mirusiųjų kaulus. Mažas rutuliukas viršuje simbolizuoja daug dalykų, įskaitant artimųjų ašarą už ištikimai mirusiuosius, kaukolės kaulą ar širdį.
Ingredientai
  • 60 ml pieno
  • 2 ¼ arbatinių šaukštelių aktyvių sausų mielių
  • 100 gr puodelio granuliuoto cukraus
  • 420 gr duonos miltų
  • 420 gr puodelio universalių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis smulkios druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis anyžių sėklų
  • 227 gr nesūdyto, ištirpinto sviesto
  • 4 dideli kiaušiniai
  • 2 arbatiniai šaukšteliai apelsino žievelės (apie 2 vidutinio dydžio apelsinai)
  • 1 arbatinis šaukštelis aliejaus
Pabarstymui
  • ¼ puodelio nesūdyto, ištirpinto sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis apelsino žievelės (apie 1 apelsinas)
  • ½ puodelio granuliuoto cukraus Gaminimas
1. Puodelyje arba dubenyje pieną mikrobangų krosnelėje kaitinkite 15 sekundžių arba ant viryklės, kol jis bus vos šiltas. Termometras turėtų rodyti apie 38°C.
2. Įmaišykite mieles ir cukrų, tada laisvai uždenkite maistine plėvele ir palikite 5 minutėms, kol susidarys stiprios putos.
3. Dubenyje išmaišykite duonos miltus, universalius miltus, druską ir anyžių sėklas.
4. Į dubenį supilkite ištirpintą sviestą, kiaušinius, apelsino žievelę ir mielių mišinį. Išminkykite kol tešla taps lygi, elastinga ir atlips nuo dubens.
5. Didelį dubenį ištepkite aliejumi, sudėkite tešlą į dubenį ir suformuokite rutulį. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite kilti 2 valandas, kol padvigubės.
6. Dvi dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.
7. Tešlą padalinkite į 12 lygių dalių, tada iš kiekvienos dalies nupjaukite po 1/4 ir atidėkite, kad sukurtumėte kaulų formas, kurios apgaubs kiekvieną kepalą.
8. Iš 12 didelių tešlos gabalėlių suformuokite rutuliukus ir kiekvieną jų sudėkite ant paruoštų kepimo skardų.
9. Kiekvienam kepalui padarykite kaulo formos papuošimus. Nuo kiekvieno iš 12 likusių tešlos gabalėlių nuplėškite po nedidelį gabalėlį. Kiekvieną gabalėlį susukite į mažą rutuliuką ir atidėkite į šalį. Ant kiekvieno kepalo kryžiaus formos uždėkite du ilguosius kaulus, viršuje uždėkite du rutuliukus.
10. Likusius 12 tešlos gabalėlius padalinkite per pusę, kad gautųsi 24 vienodo dydžio gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį susukite į ilgą, maždaug 18 cm ilgio virvę. Virveles suspauskite intervalais, kad jos atrodytų kaip kaulai.
11. Ant kiekvieno kepalo kryžmai uždėkite po 2 ilgas virvės dalis, tada ant kiekvieno uždėkite po vieną mažą rutuliuką.
12. Lengvai uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite pakilti dar 1,5 valandos.
13. Likus 15 minučių iki poilsio laiko pabaigos, įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepkite 35–40 minučių, kol viršus taps aukso rudos spalvos, o duona visiškai iškeps. Leiskite atvėsti bent 30 minučių.
14. Užpilą paruoškite mažame dubenyje arba puodelyje išplakdami ištirpintą sviestą ir apelsino žievelę. Kepalų viršų aptepkite ištirpinto sviesto mišiniu, tada apvoliokite arba aptepkite granuliuotu cukrumi.

Pastabos

Pagal šį receptą išeina 6 vidutinio dydžio kepalai, bet jį galima padalyti ir gauti 2 didelius arba 12 mažų kepalų. Gali tekti atitinkamai pakoreguoti kepimo laiką.

2025 m. lapkričio 1 d., šeštadienis

Pozole Rojo

Tradicinis pozole rojo yra geriausias meksikietiškas patiekalas! Šis autentiškas troškinys gaminamas iš minkštos kiaulienos ir kukurūzų kruopų, troškintų raudonųjų čili pipirų sultinyje.

Ingredientai (12 porcijų)

Sultinys 
  • 5 puodelių vandens
  • 7 gvajillo čili pipirų, nuplautų ir be sėklų
  • 5 ancho čili pipirų, nuplautų ir be sėklų
  • 2,5 šaukšto nuplautų čili pipirų (sėklos pašalintos, jei norite švelnesnio aštrumo)
  • 1 šaukšto čili miltelių
  • 2,5 arbatinio šaukštelio malto kumino
  • druskos
  • 5 skiltelės česnako
  • 10 gramų meksikietiško šokolado ( nebūtina)
Troškiniui
  • 1,4 kg kiaulienos mentės, supjaustytos dideliais gabalėliais (vietoje mentės rinkomės kiaulienos sprandinę ir išpjovą)
  • druskos
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2,5 šaukšto aliejaus
  • 7 puodeliai sultinio (vištienos, daržovių arba jautienos)
  • 425 gr skardinės baltųjų kukurūzų kruopų, nusausintų ir nuplautų
  • 1 šaukšto džiovinto meksikietiško raudonėlio
Siūlomi priedai

Plonai tarkuoti kopūstai, kalendra, kubeliais pjaustytas baltasis svogūnas, laimo skiltelės, griežinėliais pjaustyti ridikėliai, meksikietiško raudonėlio, avokado.

Gaminimas

Paruoškite čili padažą:

1. Į vidutinio dydžio puodą įpilkite 3 puodelius vandens ir sudėkite gvajillo, ancho ir árbol čili pipirus. Užvirinkite ant didelės ugnies, uždenkite, nukelkite nuo ugnies ir palikite mirkti 15 minučių.
2. Atsargiai sudėkite suminkštėjusius čili pipirus (be sėklų ir kotelių) ir karštą vandenį į didelį trintuvą. Įdėkite čili miltelius, maltą kuminą, druską, česnaką ir meksikietišką šokoladą. Trinkite 2–3 minutes, kol masė taps visiškai vientisa. Atidėkite į šalį.

Paruoškite mėsą:

1. Kiaulienos mėsą iš visų pusių pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
2. Dideliame puode arba ketaus puode ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite kiaulieną ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus.

Sumaišykite ir virkite:

1. Į puodą su mėsa supilkite raudonųjų čili pipirų padažą ir mediniu šaukštu nugramdykite puodo dugną. Įmaišykite sultinį, baltųjų kukurūzų kruopas ir džiovintą raudonėlį.
2. Užvirinkite puodą, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite ir troškinkite 2 ½ valandos, kol mėsa suminkštės.
3. Kiaulieną susmulkinkite šakute arba žnyplėmis (ji turėtų labai lengvai suirti). Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite daugiau druskos.
4. Patiekite su tokiais priedais kaip plonai supjaustyti kopūstai, kalendra, laimo sultys, griežinėliais pjaustyti ridikėliai, kubeliais pjaustyti svogūnai ir džiovintas meksikietiškas raudonėlis.

Juodųjų pupelių ir sūrio tamalės

Ingredientai

Įdarui
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/2 vidutinio baltojo svogūno, supjaustyto kubeliais
  • 1 jalapeno pipiras, kubeliais supjaustyto
  • 2 skiltelės česnako, smulkinto
  • 425 gr virtų juodųjų pupelių ir ⅔ puodelio virimo skysčio
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos,
  • 291 gr tarkuoto kesadiljos sūrio
Masos tešlai
  • 2,93 puodelio masa harina (1.9 kg )
  • 0,62 šaukšto smulkios druskos
  • 0,36 šaukšto kepimo miltelių
  • 0,62 puodelio rapsų arba avokadų aliejaus
  • 2,49 puodelio sultinio (vištienos, jautienos arba daržovių), ir daugiau pagal poreikį
Patiekimui
  • 2 puodeliai V&V Supremo Crema Mexicana de Casa
  • 1 puodelio tarkuoto džiugo sūrio
Gaminimas

Paruoškite kukurūzų lukštus

Sudėkite kukurūzų lukštus į didelį dubenį arba puodą. Užpilkite kukurūzų lukštus pakankamai karšto vandens, kad jie būtų visiškai apsemti. Uždenkite dubenį folija arba maistine plėvele ir leiskite jiems mirkti 1 valandą, kad suminkštėtų. Tuo tarpu paruoškite įdarą ir sutrinkite tešlą.

Paruoškite įdarą

1. Didelėje keptuvėje arba puode ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir jalapeno pipirus. Kepkite 5 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai pradės minkštėti.

2. Įmaišykite česnaką ir kepkite 30 sekundžių, kol pasklis kvapnus aromatas.

3. Sudėkite juodąsias pupeles, jų virimo skystį ir druską. Kepkite 5 minutes.

4. Pupeles sutrinkite bulvių grūstuvu, kad gautumėte tirštesnę tekstūrą, arba sutrinkite jas elektriniu arba įprastu trintuvu, kad gautumėte lygesnę tekstūrą. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite.

Paruoškite masę

1. Į labai didelį dubenį arba puodą suberkite masa harina, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite.

2. Įpilkite aliejaus ir išmaišykite rankomis. Minkykite tešlą pirštais, kol viskas gerai susimaišys ir susijungs. Tešla turėtų būti šiek tiek trupininė, beveik kaip šlapias smėlis, ir, suspausta, lengvai išlaikytų formą.

3. Įpilkite sultinį ir maišykite apie 3–5 minutes, kol tešla taps gana drėgna ir gerai prisisotinusi. Tešla turi būti minkšta ir tepama, kaip tirštas humusas. Jei tešla per sausa, įpilkite daugiau sultinio. Jei ji per šlapia, įpilkite daugiau masa harina.

4. Tešlą naudokite nedelsdami arba uždenkite ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų.

Nusausinkite kukurūzų lukštus

Nupilkite vandenį nuo kukurūzų lukštų ir nusausinkite juos. Padėkite juos ant kepimo skardos, kad būtų lengva juos pasiekti.

Susukite tamales

1. Paimkite kukurūzų lukštą ir nustatykite, kuri pusė yra lygi, o kuri su briaunomis. Padėkite lygią pusę į viršų ant delno arba lėkštės. Paimkite kupiną šaukštą masės ir uždėkite ją ant kukurūzų lukšto vidurio. Šaukšto nugarėle plonu sluoksniu paskleiskite didelį kvadratą, palikdami viršutinę ⅓ kukurūzų lukšto tuščią.

2.Masos centre užtepkite apie 1 ½ šaukšto keptų pupelių, po to 1 ½ šaukšto tarkuoto chihuahua sūrio (naudojome mozzarella sūrį).

3.Sulenkite kukurūzų lukšto ilguosius kraštus kaip knygą, o tada dar kartą sulenkite. Sulenkite smailųjį kraštą į viršų taip, kad būtų atvira ir matoma tik viena kukurūzų lukšto pusė. Atidėkite ir toliau sukite visus tamales, kol sunaudosite visą tešlą.

Garinimas

1. Pripildykite didelio garintuvo dugną vandens. Sudėkite tamales į puodą atviru galu į viršų. Atremkite jas į puodo sienelę, kad nenukristų.

2. Sandariai uždenkite dangčiu ir uždėkite garintuvą ant stiprios ugnies. Užvirinkite vandenį, sumažinkite kaitrą iki vidutinės-žemos ir virkite ant silpnos ugnies 90 minučių.

3. Išimkite 1 tamalę iš garintuvo puodo. Palaikykite 10 minučių. Jei luobelė lengvai atsiskiria nuo masės, vadinasi, ji išvirusi. Jei masė vis dar lipni arba limpa prie luobelės, garinkite ją dar 15 minučių ir patikrinkite dar kartą.

Patiekite . Išimkite tamales iš puodo ir leiskite joms 10 minučių atvėsti prieš patiekiant su šaukštu „Crema Mexican de Casa“ ir pabarstykite džiugo sūriu.