2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis
ŠAŠLYKAI
Na, apie šašlykus daug pasakoti nereikia, bet mūsų ypatingieji tikro gruzino Roko iš Telšių šašlykai gavosi tokie skanūs dėl poros paprastų dalykų: Mėsa: Turi būti kiaulienos sprandinė (gal čia Jums ir savaime aišku, bet mums tai buvo gerai sužinoti), reikia žiūrėti, kad būtų ne itin riebi, bet ir ne perliesa. Marinatas: Dedame majonezo, šaukštą medaus, įspaudžiame citrinos ir sudedame prieskonius šašlykams. Prieskonius reikia pirkti Halės turguje, bet ne ten kur šone yra parduotuvėlė, o pagrindinėje salėje apie vidurį, kur tokia moteris iš stiklainių pilsto prieskonius. Reikia imti prieskonius šašlykams be druskos. Kiekį kilogramui mėsos pasako pardavėja. Išmarinavus šalykus (per naktį ryškiai geriau nei, pvz., pusdienį) pries pat kepimą apibrastome druska. Čirškinam ir valgom kol karšti užsipildami ketčupu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą