2011 m. liepos 29 d., penktadienis

BRUSCHETTA [BRUSKETA] ARBA POMIDORŲ UŽKANDIS





JUMS REIKĖS:

pomidorų,
baziliko,
česnako,
druksos,
pipirų,
alyvuogių aliejau,
duono,
ančiuvių pastos

Buschetta‘i geriausiai tinka kietoki arba nevisai prinokę, žaloki pomidorai. Juos perpjauname per pusę, išimame vidurį ir sėklytes. Tada supjaustome nedideliais kubeliais. Česnaką taip pat pjaustome smulkiai, kaip ir baziliko lapelius. Česnako ir baziliko dedame pagal skonį, bet šiaip abu turi jaustis tiek skoniu, tiek aromatu. Kai supjaustome, užpilame masę alyvuogių aliejumi, įdedame druskos ir šiek tiek pipirų, viską gerai išmaišome ir paliekame 1 val. susigerti aromatams.
Tada imamės duonos, kurią reikia paskrudinti ant keptuvės (be aliejaus) ar orkaitėje. Paskrudintą duoną patepame ančivių pasta arba įtriname česnaku. Skaniausia, kai paskrudinta duona dar išlieka šilta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą