Marinuotos alyvuogės
Marinatą darau iš balzamiko, medaus, truputį druskos, provanso žolelių
(arba jei neturiu tai šiaip dedu baziliko, raudonėlio, čiobrelio, nu, iš tos
serijos) ir alyvuogių aliejaus. Proporcijas kiekvienas nusistato pagal skonį,
reikia dėti ir ragauti. Svarbu rasti sau skanų balansą tarp rūgštumo
(balzamikas) ir saldumo (medus). Į marinatą dedame juodas alyvuoges ir
geriausia palaikyti apsemtas per naktį. Prieš patiekiant dalį skysčio nupilu,
truputį palieku.
Melionas su Jamon Serrano
Melioną pjaustome taip: pjauname per pusę ir tada supjaustome skiltelėmis,
kiekvienos skiltelės minkštimą atskiriam nuo žievės ir paliekame gulėti ant
žievės, supjaustome skiltelę gabaliukais ir kas antrą gabaliuką truputį
išstumiame į priešingas puses. Ant kiekvieno meliono gabaliuko uždedame po
skiautelę Serrano kumpio. Skanaus!
Tortilla de patatas
Reikės:
po
vienodai bulvių ir kiaušinių (pvz., 5 ir 5 vnt.)
svogūno
- skaniausia su saldžiais baltaisiais
česnako
druskos, pipirų
druskos, pipirų
alyvuogių
aliejaus
pvz. po alyvuogę ar dar ką nors sugalvoti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą