2014 m. rugpjūčio 8 d., penktadienis

POTAGE PARMENTIER - BULVIŲ IR PORŲ SRIUBA

Kad sriuba būtų švelnesnio skonio vietoje daržovių sultinio galima naudoti vandenį (For a more delicately flavored soup, sub in water for the vegetable stock).

Ingredientai (6 asm.)
2 valgomieji šaukštai beskonio aliejaus (tinka rapsų arba vynuogių sėklų aliejus)
4-5 vidutinio dydžio prastos (russet – gali reikšti prastas arba rusvas) bulvės (apie 450
g); nuluptos ir supjaustytos stambiais kubeliais
3 dideli porai (apie 450 g); nuplauti ir supjaustyti plonais griežinėliais
6 puodeliai daržovių sultinio (tinka ir švelnus vištienos sultinys)
Druskos pagal skonį (rekomenduoja košerinę druską, bet, manau, tinka ir paprasta, jei religija nedraudžia
J)
1-2 valgomieji šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių
1/2 puodelio tirštos (tikėtina – riebios, rašo “heavy”) grietinėlės
1/2 puodelio grietinės (crème fraiche)
1/3 puodelio smulkintų petražolių arba česnakų (chives?)

Paruošimas

  1. Ant vidutinės ugnies dideliame (daugiau kaip 5 l talpos) puode arba keptuvėje (angliškai stockpot or dutch oven; rusiškai kastriulia arba žarovnia) įkaitinkite aliejų. Sudėkite porus ir bulves. 8-12 minučių maišydami kepkite, kol daržovės suminkštės ir lengvai paruduos (kepimo laikas labai priklauso nuo viryklės indo).
  2. Supilkite sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir lėtai virkite 30-40 minučių, kol daržovės bus visiškai minkštos.
  3. Sutrinkite, supilkite grietinėlę ir pasūdykite pagal skonį (aš pradedu nuo 1 arbatinio šaukštelio druskos, prireikus prided dar). Supilkite citrinų sultis.
  4. Išpilstykite į dubenėlius, pridėkite grietinės ir smulkintų petražolių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą