Ingredientai
(6 asm.)
2 valgomieji šaukštai beskonio
aliejaus (tinka rapsų arba vynuogių sėklų aliejus)
4-5 vidutinio dydžio prastos (russet – gali reikšti prastas arba rusvas) bulvės (apie 450 g); nuluptos ir supjaustytos stambiais kubeliais
3 dideli porai (apie 450 g); nuplauti ir supjaustyti plonais griežinėliais
6 puodeliai daržovių sultinio (tinka ir švelnus vištienos sultinys)
Druskos pagal skonį (rekomenduoja košerinę druską, bet, manau, tinka ir paprasta, jei religija nedraudžia J)
1-2 valgomieji šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių
1/2 puodelio tirštos (tikėtina – riebios, rašo “heavy”) grietinėlės
1/2 puodelio grietinės (crème fraiche)
1/3 puodelio smulkintų petražolių arba česnakų (chives?)
4-5 vidutinio dydžio prastos (russet – gali reikšti prastas arba rusvas) bulvės (apie 450 g); nuluptos ir supjaustytos stambiais kubeliais
3 dideli porai (apie 450 g); nuplauti ir supjaustyti plonais griežinėliais
6 puodeliai daržovių sultinio (tinka ir švelnus vištienos sultinys)
Druskos pagal skonį (rekomenduoja košerinę druską, bet, manau, tinka ir paprasta, jei religija nedraudžia J)
1-2 valgomieji šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių
1/2 puodelio tirštos (tikėtina – riebios, rašo “heavy”) grietinėlės
1/2 puodelio grietinės (crème fraiche)
1/3 puodelio smulkintų petražolių arba česnakų (chives?)
Paruošimas
- Ant vidutinės ugnies dideliame
(daugiau kaip 5 l talpos)
puode arba keptuvėje (angliškai stockpot or dutch oven; rusiškai
kastriulia arba žarovnia) įkaitinkite aliejų. Sudėkite porus ir bulves. 8-12 minučių maišydami
kepkite, kol daržovės suminkštės ir lengvai paruduos (kepimo laikas labai
priklauso nuo viryklės indo).
- Supilkite sultinį ir
užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir lėtai virkite 30-40 minučių, kol daržovės
bus visiškai minkštos.
- Sutrinkite, supilkite
grietinėlę ir pasūdykite pagal skonį (aš pradedu nuo 1 arbatinio
šaukštelio druskos, prireikus prided dar). Supilkite citrinų sultis.
- Išpilstykite į dubenėlius,
pridėkite grietinės ir smulkintų petražolių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą