
Paruošimas:
1) Želatina pamerkti į šaltą vandenį. Šokoladą ištirpinti garuose. Viena iš
trijų kiaušinių, kiaušinio trynio balta ir atskirtos. Vieno baltymą su trupučiu
cukraus ir mažą žiupsneliu suplakti iki putų standumo, kad apvertus dubenį jis
neiškristų. Grietinelę suplakti ne iki standumą, lengvai ir abu dubenius į
šaldytuvą pastatyti.
2) Į šokolodą mišinį ibraukti vanilės, dar esant šokoladui ant garų įmušti
du kiaušinius ir likusį trynį. Pašildytikite romą ir grand marinier ir jame
sutirpinkite užmerktą želatiną.
3) Visą šią masę sumaišykite lengvai su želatinu, atvėsinkite ir tuomet
sudėkite plaktą grietinėlę ir baltymus. Viską sudėkite 3 val į šaldytuvą.
Sutrinkite braškes su cukrumi, išpilstykite į plačias taure, sudėkite
vynuoges ir vėliau sukulnariniu maišeliu sudėkite masę iš šaldytuvo. Papuoškite
mėtos lapeliu ir į 4 dalis perpjautą braške.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą