2014 m. rugsėjo 5 d., penktadienis

DESERTAS IŠ BALTOJO ŠOKOLADO

150 g baltojo šokolado, 3 kiaušiniai, 1 vanilės ankšties, 2 lapai želatinos, 250 g ne visai plakta grietinėlė, 0.5 ml romo, 0,5 ml Grand Marnier, mėlynos vynuogės, braškių, šviežios mėtos
Paruošimas:
1) Želatina pamerkti į šaltą vandenį. Šokoladą ištirpinti garuose. Viena iš trijų kiaušinių, kiaušinio trynio balta ir atskirtos. Vieno baltymą su trupučiu cukraus ir mažą žiupsneliu suplakti iki putų standumo, kad apvertus dubenį jis neiškristų. Grietinelę suplakti ne iki standumą, lengvai ir abu dubenius į šaldytuvą pastatyti.
2) Į šokolodą mišinį ibraukti vanilės, dar esant šokoladui ant garų įmušti du kiaušinius ir likusį trynį. Pašildytikite romą ir grand marinier ir jame sutirpinkite užmerktą želatiną.
3) Visą šią masę sumaišykite lengvai su želatinu, atvėsinkite ir tuomet sudėkite plaktą grietinėlę ir baltymus. Viską sudėkite 3 val į šaldytuvą.

Sutrinkite braškes su cukrumi, išpilstykite į plačias taure, sudėkite vynuoges ir vėliau sukulnariniu maišeliu sudėkite masę iš šaldytuvo. Papuoškite mėtos lapeliu ir į 4 dalis perpjautą braške. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą