Produktai išpjovai:
Kiaulienos išpjova
Česnakas
Druska
Pipirai
Rozmarinas
Aliejus
Kialienos išpjova, pagardinti
visas prieskoniais, įtrinti aliejumi ir palikti kad įsigertų 10 -15 min.
Suvynioti įšpjovą į foliją ir kepti įkaitintoje orkaitėje, pripilus šiek tiek
vandens apie 30 min. Ištraukus, palikti vesti folijoje, kad įsigertų skoniai
apie 5-10 min. Pjaustyti stambesniais gabaliukais prieš pateikiant. Viena
vidutonio dydžio 300- 400 gr (šviežio svorio išpjova), 4 -5 gabaliukai, dviem asmenims.
Kepta cukinija
Cukinija
Petražolės
Druska
Aliejus
Cukinija supjaustyti grėžinėliais
ir sudėti į ikaitintą sausą keptuvę ir lengvai paskrudinti, apskrudus šiek tiek
aliejaus pripilti ir leisti jam įsigerti šiek tiek. Išimti, pagadrinti druska
ir pipirais.
Kuskusas:
Pusė puodelio kuskuso kruopų
1 apelsino sulčių
1 apelsino tarkuotos žievelės
kelių šaukštų citrinos sulčių
pusės puodelio vandens
vidutinio dydžio svogūno (naudojau kelis šalotus)
0,5 a.š šafrano
sausoje keptuvėje kepintų migdolo drožlių
saujos karštam vanenyje išbrinkintų razinų
kapotų petražolių
alyvuogių aliejaus, druskos
Pusė puodelio kuskuso kruopų
1 apelsino sulčių
1 apelsino tarkuotos žievelės
kelių šaukštų citrinos sulčių
pusės puodelio vandens
vidutinio dydžio svogūno (naudojau kelis šalotus)
0,5 a.š šafrano
sausoje keptuvėje kepintų migdolo drožlių
saujos karštam vanenyje išbrinkintų razinų
kapotų petražolių
alyvuogių aliejaus, druskos
Į nedidelį puodą įpilam kelis
šaukšus vandens, suberiam šafraną, užverdam, nukeliam nuo ugnies ir paliekam 15
minučių šafranui pabręsti. Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, pakepam svogūnus
kol jie tampa permatomi (apie 7min), tada supilame šafrano infuziją, sudedame
apelsino žievelę ir dar 3 min patroškiname. Į puodą beriame kuskusą, užpilame
apelsino sultimis sumaišytomis su vandeniu (po pusę puodelio), aliejaus,
užverdame, nukeliame nuo ugnies ir paliekam 10 min kuskusui išbrinkti. Sumaišome
svogūnus ir kuskusą, suberiame razinas, kapotas petražoles, apšlakstom citrinos
sultimis, su šakute išmaišome ir pabarstom migdolų drožlėmis. Lengva ir skanu!
Padažas:
Vienas didelis skrudintas orkaitėje visas česnakas
1/3 puodelio alyvuogių aliejaus arba rapsų aliejus
1/4 puodelio balzaminio acto
1/2 šaukštelio cukraus
1 valgomasis šaukštas šviežių petražolių, susmulkintų
1/2 šaukštelio Dijon garstyčių
Jūros druskos ir šviežiai mali pipirai, pagal skonį
Kepti česnakai paruošiami orkaitėje, įkaitinus ją iki 250 laipsnių, patį
česnaką ašlakščius aliejumi ir druska. Galim tai daryti ir keptuvėje. Česnako
galvutės turi tapti minkštos. Išspauskite atvėsintą skrudintą česnakai iš odos
į dubenį . Pridėti alyvuogių aliejaus, balzaminio act , cukraus, petražolių ,
Dijon , ir jūros druskos ir šviežiai maltų pipirų , pagal skonį. Viską
sublendinti. Jei per tiršta pripilti šiek tiek virinto vandens.
Viską patiekti lėkštėje, apipilus mėsą
česnakiniu padažu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą