2014 m. rugsėjo 5 d., penktadienis

FOLIJOJE KEPTA KIAULIENOS IŠPJOVA

Folijoje kepta kiaulienos išpjova su cukinija, apelsininiu kuskusu ir česnakiniu padažu.
Produktai išpjovai:
Kiaulienos išpjova
Česnakas
Druska
Pipirai
Rozmarinas
Aliejus
Kialienos išpjova, pagardinti visas prieskoniais, įtrinti aliejumi ir palikti kad įsigertų 10 -15 min. Suvynioti įšpjovą į foliją ir kepti įkaitintoje orkaitėje, pripilus šiek tiek vandens apie 30 min. Ištraukus, palikti vesti folijoje, kad įsigertų skoniai apie 5-10 min. Pjaustyti stambesniais gabaliukais prieš pateikiant. Viena vidutonio dydžio 300- 400 gr (šviežio svorio išpjova), 4 -5 gabaliukai,  dviem asmenims.

Kepta cukinija
Cukinija
Petražolės
Druska
Aliejus
Cukinija supjaustyti grėžinėliais ir sudėti į ikaitintą sausą keptuvę ir lengvai paskrudinti, apskrudus šiek tiek aliejaus pripilti ir leisti jam įsigerti šiek tiek. Išimti, pagadrinti druska ir pipirais.

Kuskusas:
Pusė puodelio kuskuso kruopų
1 apelsino sulčių
1 apelsino tarkuotos žievelės
kelių šaukštų citrinos sulčių
pusės puodelio vandens
vidutinio dydžio svogūno (naudojau kelis šalotus)
0,5 a.š šafrano
sausoje keptuvėje kepintų migdolo drožlių
saujos karštam vanenyje išbrinkintų razinų
kapotų petražolių
alyvuogių aliejaus, druskos
Į nedidelį puodą įpilam kelis šaukšus vandens, suberiam šafraną, užverdam, nukeliam nuo ugnies ir paliekam 15 minučių šafranui pabręsti. Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, pakepam svogūnus kol jie tampa permatomi (apie 7min), tada supilame šafrano infuziją, sudedame apelsino žievelę ir dar 3 min patroškiname. Į puodą beriame kuskusą, užpilame apelsino sultimis sumaišytomis su vandeniu (po pusę puodelio), aliejaus, užverdame, nukeliame nuo ugnies ir paliekam 10 min kuskusui išbrinkti. Sumaišome svogūnus ir kuskusą, suberiame razinas, kapotas petražoles, apšlakstom citrinos sultimis, su šakute išmaišome ir pabarstom migdolų drožlėmis. Lengva ir skanu!

Padažas:

Vienas didelis skrudintas orkaitėje visas česnakas
1/3 puodelio alyvuogių aliejaus arba rapsų aliejus
1/4 puodelio balzaminio acto
1/2 šaukštelio cukraus
1 valgomasis šaukštas šviežių petražolių, susmulkintų
1/2 šaukštelio Dijon garstyčių
Jūros druskos ir šviežiai mali pipirai, pagal skonį

Kepti česnakai paruošiami orkaitėje, įkaitinus ją iki 250 laipsnių, patį česnaką ašlakščius aliejumi ir druska. Galim tai daryti ir keptuvėje. Česnako galvutės turi tapti minkštos. Išspauskite atvėsintą skrudintą česnakai iš odos į dubenį . Pridėti alyvuogių aliejaus, balzaminio act , cukraus, petražolių , Dijon , ir jūros druskos ir šviežiai maltų pipirų , pagal skonį. Viską sublendinti. Jei per tiršta pripilti šiek tiek virinto vandens.
Viską patiekti lėkštėje, apipilus mėsą česnakiniu padažu. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą