Jums reikės
· 400 g veršienos kepenų
· 1 svogūną
· 50 g ančiuvių filė
· 200 g maltos kiaulienos (remdamiesi kitais receptais mes ėmėm riebios mėsos, nes paštetui reikia riebumo, kepenys sausos)
· 1 kiaušinio
· 200 ml plaktos grietinėlės
· 2 šaukštų miltų
· ½ šaukšto druskos
· 2 žiupsnelių maltų pipirų
· 1 šaukštelio mairūno
· 1 šaukšto brendžio
Su mėsmale (ar atitinkamu aparatu) sumalti kepenis, nuluptą svogūną, nuluptą ir išpjaustytą obuolį, ančiuvius. Pridedame maltą kiaulieną, druską, pipirus, miltus, kiaušinį, grietinėlę, mairūną ir brendį. Viską gerai išmaišome ir supilame į riebalais pateptą formą (1,2 l). Kišame į įkaitintą orkaitę (apie 175 ,laipsnių). Kepame apie 1 val. (apatinėje orkaitės dalyje) Galima valgyti šiltą arba išimti iš formos ataušintą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą