2015 m. sausio 9 d., penktadienis

ŠVEDIŠKI MĖSOS KUKULAIČIAI

Jums reikės

500 g maišyto jautienos ir kiaulienos faršo
1 virtos bulvės
1 1⁄2 stiklinės plaktos grietinėlės
1⁄2 raudono svogūno

· 1 kiaušinio
· 1 šaukštelio druskos
50 g sviesto kepimui
1⁄2 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų
1⁄2 šaukštelio medaus (geriau skysto, bet mes naudojom tirštą ir buvo ok)
Bulvę sutarkuoti ir sumaišyti su plakta grietinėle. Svogūną smulkiai supjaustyti. Sumaišyti faršą su svogūnu, kiaušiniu, druska, prieskoniais, medumi. Pridėti grietinėlės mišinį ir išmaišyti. Drėgnomis rankomis suformuoti nedidelius kukulaičius. Apkepti iš visų pusių keptuvėje ant sviesto. Paskui sumažinti ugnį ir dar pakepti (mes pakepėm uždengtoje keptuvėje, nors originaliame recepte to nerašo).

Padažas:

· 6 šaukštai medaus
· 1/3 puodelio miltų
· 1 kvorta jautienos sultinio
· 1/2 arba 3/4 stiklinės grietinės
· Druskos pagal skonį

Ištirpinti sviestą keptuvėje ant vidutinės ugnies. Po truputį berti miltus ir maišyti, kad būtų vientisa masė. Dar pakepti maišant, kol mišinys pasidarys kavos su pienu spalvos. Tuomet iš lėto supilti sultinį, toliau maišant. Maišyti, kol viskas bus vientisas ir “silky” padažas. Grietinę pridėti jau nuėmus nuo ugnies.

Originaliame recepte siūloma kukulaičius sudėti į keptuvę su padažu ir dar pakepti/ patroškinti jame. Pabandykit! Mes taip nedarėm, tiesiog patiekėm padažą užsipilti prie kukulaičių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą