Apskritai spaghetti with meatballs receptų yra labai daug, jie visi panašūs. Mes naudojomės šituo: http://www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/real-meatballs-and-spaghetti-recipe.html ir dar pora gerų patarimų. Recepto laisvas vertimas (6 porcijoms, mes dvigubinom tokiai gaujai):
250 g veršienos faršo
250 g kiaulienos faršo
500 g jautienos faršo
1 stiklinė džiuvėsėlių trupinių
¼ stiklinės trupinių su prieskoniais (mes sutraiškėme sriubai ar salotoms skirtus croutons, būna bet kurioje parduotuvėje)
3 šaukštai šviežių smulkintų petražolių
½ stiklinės tarkuoto parmezano (Džiugo)
3 1/2 šaukštai druskos
2 šaukštai maltų juodųjų pipirų
¼ šaukšto malto muskato riešuto
1 didelis kiaušinis
Alyvuogių aliejaus (galima kokio pigesnio kukulaičiams skrudinti, bet padažui reikia gero)
1 svogūnas
1 ½ šaukštelio traiškyto česnako
½ stiklinės raudonojo vyno (rekomenduoja Chianti; kaip visada galioja taisyklė nepilti į patiekalą tokio vyno, kokio nepatiektumėt į stalą)
1 skardinė trintų arba smulkintų konservuotų pomidorų savo sultyse
Kukulaičiai:
Į dubenį sudėti visą mėsą, džiuvėsėlius, įmušti kiaušinį, sukrėsti sūrį, įdėti 2 šaukštus druskos, 2 šaukštus petražoilų, ½ šaukštą pipirų ir muskatą. Įpilti nepilną stiklinę šilto vandens, suminkyti ir rutulioti, rutulioti, rutulioti...
Kukulaičius reikia net ne apkepti, o apvirti aliejuje, t. y., pripilti jo daug, kaip į fritiūrinę, įkaitinti ir kukulaičius apskrudinti (nesvarbu, kad ir ne kiaurai, nes jie dar ilgai troškinsis).
Išėmus iš aliejaus, kukulaičius nusausinti popieriniais rankšluosčiais ar servetėlėmis, kad nevarvėtų taukais taip jau baisiai. Aliejų iš keptuvės išpilti, bet keptuvės neplauti, toliau joje bus padažas ir jam kukulaičių kvapas tinka.
Padažas:
1. Įpilti lašiuką švaraus aliejaus ir apkepinti svogūnus. Vėliau pridėti česnakus.
2. Supilti vyną ir leisti išgaruoti, tuo pačiu sugramdant visus keptuvėje likusius kukulaičių likučius. Skysčio turi gerokai sumažėti.
3. Sudėti pomidorus ir prieskonius, leisti užburbuliuoti.
4. Sudėti kukulaičius ir uždengti. Troškinti ant nedidelės ugnies – pagal receptą 30 minučių.
Geri patarimai:
* Pomidorų nebūna per daug. Tiesą sakant, kai išbandėm šitą receptą, mums padažo išėjo mažokai, ir paskui proporciją dvigubinom, turbūt galima ir dar daugiau dėti.
* Česnakų nebūna per daug. Jie kvepia gimtąja Italija, iš kurios ilgesio ir sukurtas šitas amerikoniškas patiekalas.
* Su prieskoniais, aišku, galima žaisti visaip, bet čia jau kiekvieno virėjo išmonė.
* PATS SVARBIAUSIAS GERAS PATARIMAS iš paties Andriaus Užkalnio: kukulaičius daryti kuo mažesnius, o troškinti kuo ilgiau, net 2-3 valandas. Nuo to gaminimas gerokai ilgiau užtrunka, bet tikrai justi skirtumas, kiek kiaurai padažas persigeria. True story.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą