2015 m. vasario 27 d., penktadienis

MĖSAINIŲ LIETUS

Mėsainių bandelėms:
2 – 2 1/2 puodelio (280 – 350 g) miltų
1 pakelis (11 g) sausų mielių
1 arb.š. druskos
2 valg. š. sviesto
1 puodelis karšto vandens
1 kiaušinis, išplaktas
sauja sezamo sėklų

1. Sumaišykite 1 puodelį miltų su mielėmis ir druską.
2. Minkštą sviestą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su miltais.
3. Supilkite karštą vandenį ir gerai išmaišykite.
4. Dalimis suberkite likusius miltus ir išminkykite vientisą, elastingą, minkštą, bet nelipnią tešlą.
5. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį ir dėkite jį į aliejumi išteptą dubenį.
6. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite valandai, kol pakils.
7. Pakilusią tešlą šiek tiek paminkykite ir padalinkite į 6 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite apvalią bandelę ir dėkite ją į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
8. Suformuotas bandeles uždenkite rankšluostėliu ir palikite 30 minučių.
9. Aptepkite bandeles plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamo sėklomis.
10. Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių, kol gražiai apskrus.
11. Atvėsinkite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą