2 asm. lengviems priešpiečiams arba 4 asm. užkandis
Reikia:
12 šparagų stiebų (kiek įmanoma storesnių)
175 g Parmesan arba Fontina sūrio
12 griežinėlių Parmos kumpio (apie 150 g)
Druskos, šviežiai tarkuoto Parmesan
Įkaitinti orkaitę iki 200 C
Reikia kepimo popieriaus
Gaminimas:
Šparagų stiebą suimkite abiems rankomis ir laužkite, kol nulaušite sumedėjusią apačią. Šparagų stiebus sudėkite į garintuvą, pabarstykite druska ir virkite garuose 4-6 min.
Jeigu naudojate Fontina, supjaustykite plonomis juostelėmis, jeigu naudojate Parmesa, susmulkinkite drožlėmis.
Ant Parmos kumpio griežinėlio sudėkite sūrio drožles ar juosteles, tada dėkite šparagą ir suvyniokite pakankamai kietai. Visa tai galima pasiruošti iš anksto.
Kai gaminsite, sudėkite suktinukus ant skardos ir kepimo popierius ir dėkite į orkaitę ant viršutinės lentynos 5 min (kiek mačiau Parmesan netirpsta, todėl būkite atsargūs).
Patiekite labai karštus ant viršaus pabarstant Parmesan sūriu.
Reikia:
12 šparagų stiebų (kiek įmanoma storesnių)
175 g Parmesan arba Fontina sūrio
12 griežinėlių Parmos kumpio (apie 150 g)
Druskos, šviežiai tarkuoto Parmesan
Įkaitinti orkaitę iki 200 C
Reikia kepimo popieriaus
Gaminimas:
Šparagų stiebą suimkite abiems rankomis ir laužkite, kol nulaušite sumedėjusią apačią. Šparagų stiebus sudėkite į garintuvą, pabarstykite druska ir virkite garuose 4-6 min.
Jeigu naudojate Fontina, supjaustykite plonomis juostelėmis, jeigu naudojate Parmesa, susmulkinkite drožlėmis.
Ant Parmos kumpio griežinėlio sudėkite sūrio drožles ar juosteles, tada dėkite šparagą ir suvyniokite pakankamai kietai. Visa tai galima pasiruošti iš anksto.
Kai gaminsite, sudėkite suktinukus ant skardos ir kepimo popierius ir dėkite į orkaitę ant viršutinės lentynos 5 min (kiek mačiau Parmesan netirpsta, todėl būkite atsargūs).
Patiekite labai karštus ant viršaus pabarstant Parmesan sūriu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą