2015 m. gegužės 8 d., penktadienis

RAUDONŲJŲ RYŽIŲ SALOTOS SU FETOS SŪRIU

4 asmenims reikės:

275 ml raudonųjų ryžių
200 g fetos sūrio
2 vnt. šalotų, nuluptų ir supjaustytų kubeliais
50 g. plėšytos rukolos
3 vnt. žaliųjų svogūnų, supjaustytų, iskaitant žaliąją dalį
Druskos ir šviežiai maltų pipirų
Užpilui (siūlau dvigubinti, antraip sausoka):
1 vnt. Sutrintą česnako skiltelę
1 a.š. grūdėtųjų garstyčių
1 v.š. balzaminio acto
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Druskos ir šviežiai maltų pipirų
Reikės 25 cm puodo su dangčiu

Sudėkite ryžius į puodą, įdėkite šauktelį druskos, įpilkite 570 ml verdančio vandens, pakaitinkite kol burbuliuos, tada uždenkite ir virkite ant mažos ugnies apie 40 min. Po to neatidenkite, bet išjunkite ugnį ir palikite stovėti 15 min. 

Tuo metu paruoškite užpilą. Sutrinkite česnaką su puse šaukštelio druskos. Tada į tokią piurė įmaišykite garstyčias, actą ir pipirų. Supilkite aliejų ir plakite, kol taps vientisos konsistencijos. Tuomet sudėkite šiltus ryžius į indą, kurį tieksite į stalą, užpilkite užpilą ir kruopščiai išmaišykite. Paragaukite, įdėkite prieskonių ir palikite ataušti. Tada sudėkite šalotus, rukolą ir svogūnus.

Prieš pat patiekdami aptrupinkite fetos sūriu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą