Originalus receptas su gražiu Nigelo Slaterio tekstu apie žiemą ir sriubas, kurį verta perskaityti, net jei neketinate gaminti
4
porcijoms
750 g
miltingų bulvių
2
skiltelės česnako
stambus
saliero stiebas
2 lauro
lapai
8
šakelės negarbanotų petražolių
(Nigelas
Slateris siūlo patiekti sriubą su grybais, apkeptais su sviestu ir
česnakais. Mes dėl visiems žinomų priežasčių to nedarėme.)
Bulves
nuskusti ir supjaustyti, sudėti į puodą. Nulupti ir susmulkinti
česnaką, stambiai sukapoti salierą, viską sudėti kartu su
bulvėmis ir užpilti vandeniu, kad apsemtų. Įmesti laurų lapus.
Nuskabyti petražolių lapelius, stiebus sumesti į puodą, o
lapelius pasidėti atskirai. Į puodą įberti šaukštelį druskos
ir virti 15-20 minučių, kol buvlės pasidaro trapios.
Susmulkinti
petražolių lapelius. Sumesti juos į puodą ir viską sutrinti
blenderiu, neišpylus vandens. Sriubą gerai įkaitinti, pažiūrėti,
ar netrūksta druskos, ir patiekti.
Mūsų
pastabos. ŽIAURIAI lengva. Atrodė kažkaip įtartina, kad nereikia
sultinio. Išėjo visai skanu pagal receptą, bet jei bulves virtume
sultinyje, tikriausiai nepagadintume.
Na nemaniau, kad petražolės gali taip puikiai derėti su bulvėmis. Skani sriubytė.
AtsakytiPanaikinti