2015 m. gruodžio 4 d., penktadienis

Bulvių ir petražolių sriuba



Originalus receptas su gražiu Nigelo Slaterio tekstu apie žiemą ir sriubas, kurį verta perskaityti, net jei neketinate gaminti

4 porcijoms
750 g miltingų bulvių
2 skiltelės česnako
stambus saliero stiebas
2 lauro lapai
8 šakelės negarbanotų petražolių

(Nigelas Slateris siūlo patiekti sriubą su grybais, apkeptais su sviestu ir česnakais. Mes dėl visiems žinomų priežasčių to nedarėme.)

Bulves nuskusti ir supjaustyti, sudėti į puodą. Nulupti ir susmulkinti česnaką, stambiai sukapoti salierą, viską sudėti kartu su bulvėmis ir užpilti vandeniu, kad apsemtų. Įmesti laurų lapus. Nuskabyti petražolių lapelius, stiebus sumesti į puodą, o lapelius pasidėti atskirai. Į puodą įberti šaukštelį druskos ir virti 15-20 minučių, kol buvlės pasidaro trapios.
Susmulkinti petražolių lapelius. Sumesti juos į puodą ir viską sutrinti blenderiu, neišpylus vandens. Sriubą gerai įkaitinti, pažiūrėti, ar netrūksta druskos, ir patiekti.


Mūsų pastabos. ŽIAURIAI lengva. Atrodė kažkaip įtartina, kad nereikia sultinio. Išėjo visai skanu pagal receptą, bet jei bulves virtume sultinyje, tikriausiai nepagadintume.

1 komentaras:

  1. Na nemaniau, kad petražolės gali taip puikiai derėti su bulvėmis. Skani sriubytė.

    AtsakytiPanaikinti