Pirkiniai:
1 skardinė kondensuoto pieno su cukrumi
1 skardinė kokoso pieno
7 kiaušinių tryniai
80 ml laimo sulčių (key lime, jei tokių turite)
2 pakeliai sausainių “Gaidelis” (Tiksliau, aš naudoju
“Selga”)
100 g sviesto
500 ml
grietinėlės
Cukraus
grietinėlei
Kokoso drožlių
Sausainius
sutrupinti iki smulkių trupinių (gerai su blenderiu). Sviestą ištirpdyti ir
supilti į trupinius. Viską išmaišius šia mase iškloti apvalią torto kepimo
formą. Pakepti apie 10 min. 150 laipsnių orkaitėje. Leisti šiek tiek atvėsti.
Sumaišyti kondensuotą pieną, kokoso pieną,
citrinų sultis ir kiaušinių trynius. Šį mišinį supilti į formą su iškeptu
pagrindu. Kepti 170 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Pyragas sutvritės, bet
vidurys dar judės pakračius. Aušdamas jis sustings. Leisti ataušti ir tuomet
įdėti į šaldytuvą bent 3 valandoms (galima ir pernakt).
Viršų padengti plakta grietinėle. Ant jos
pabarstyti sausai pakepintas ir atvėsintas kokoso drožles.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą