2015 m. spalio 16 d., penktadienis

NAUJOJO ORLEANO TROŠKINYS "GUMBO"



6 žmonių puodui reikės:

8 šaukštai sviesto
1,5 šaukšto miltų
2 žalios paprikos, supjaustytos gabaliukais 1 didelis svogūnas, perpjautas perpus ir supjaustytas griežinėliais 
2 saliero stiebai supjaustyti gabaliukais
6 konservuoti pomidorai (1 maža skardinė), sutraiškyti
500 ml vištienos sultinio
2 šaukšteliai susmulkintų petražolių ir dar šiek tiek papuošimui
1 1/2 šaukštelio Cajun prieskonių mišinio 
1/2 šaukštelio paprikos miltelių (saldžios)
1/2 šaukštelio druskos 1/2 šaukštelio aštraus padaž0, pvz. Tabasco
500 g didelių krevečių (21-30), nuluptų ir išvalytų
Gabalas Chorizo dešros, supjaustytos kubeliais
2 stiklinės ryžių


Troškintuve ištirpdyti sviestą ant vidutinės ugnies. Pridėti miltus ir maišant toliau kaitinti 3-4 min., kol švelniai paruduos. Pridėti paprikas, svogūnus, salierus ir Chorizo. Pakepinti apie 7 min. kartais pamaišant. Pridėti pomidorus, sultinį, petražoles, druską, prieskonius ir aštrų padažą.

Leisti užvirti, tuomet primažinti ugnį tiek, kad vos vos burbuliuotų ir taip virti apie 30 min. Pridėti krevetes ir pavirti kol jos parausvės, apie 5 min.
  Apibarstyti viską petražolėmis ir patiekti su ryžiais. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą