2016 m. sausio 22 d., penktadienis



Ančiuvių, ožkos sūrio ir keptų paprikų salotos

6 asmenims

2 didelės raudonos paprikos
2 didelės geltonos paprikos
4mažučiai konservuoti ančiuviai, smulkiai supjaustyti
2 šaukštai kaparėlių, nusausintų
1 a. š. susmulkintų rozmarinų (šviežių)
1 šaukštas raudonojo vyno acto
2 v. š. alyvuogių aliejaus
prancūziškos bagetės
1 didelė česnako skiltelė, nulupta
1 indelis tepamo ožkos sūrio arba 1 gabalėlis ožkos sūrio, supjaustyto


Užkurti dujinės viryklės visų kaitviečių ugnį, padėti ant jų paprikas, kepti ir vartyti kol suanglės visi šonai, kažkur apie 45 min. Iškepusias įdėti į vakuuminįmaišelį, leisti 15 min pailsėti. Tada nulupti suanglėjusią odą, išdarinėti, nuplauti, supjaustyti plonomis juostelėmis.
Dubenyje sumaišyti ančiuvius, kaparėlius, rozmariną, actą ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, įdėti paruoštas paprikų juosteles.
Riekelėmis supjaustytą bagetę pakepkite orkaitėje. Lengvai patrinti kiekvieną duonos gabaliuką su česnako skiltele.

Išdėstyti ožkos sūrio riekeles (arba tepamo ožkos sūrio indelį) ant didelės lėkštės, šalia padėti paskrudintą duonelę. Patiekite su ančiuvių ir pipirų salotomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą