2016 m. sausio 22 d., penktadienis

 Salmorejo (pomidorų ir duonos užtepas)

6 asmenims

7 riekelės ciabattos
500 g supjaustytų pomidorų
1 vidutinio česnako skiltelė, supjaustyta
2 a. š. šerio acto
150 ml alyvuogių aliejaus
Druskos ir šviežiai maltų pipirų
1 kietai virtas kiaušinis, smulkiai sukapotas
70 g Serrano kumpio, smulkiai sukapoto


Nupjaustykite duonos plutą, paskrudinkite duoną orkaitėje apie 8 min. Supjautykite kubeliais.
Į virtuvės kombainą sudėkite pomidorus, česnaką, įpilkite acto ir alyvuogių aliejaus, viską suplakite iki vientisos masės. Įdėkite duonos kubelius, druskos, pipirų, dar kartą suplakite. Paragaukite, sudėkite į indą ir leiskite pastovėti šaldytuve bent 2 val.

Išimkite iš šaldytuvo, leiskite šiek tiek sušilti iki kamb. temp. Atskirai paserviruokite kapotą kiaušinį ir kumpio gabaliukus. Užtepą tepkite ant bagetės, užsibarstydami kiaušiniu ir kumpio gabaliukais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą