Salmorejo (pomidorų ir duonos užtepas)
6 asmenims
7 riekelės ciabattos
500 g supjaustytų pomidorų
1 vidutinio česnako skiltelė, supjaustyta
2 a. š. šerio acto
150 ml alyvuogių aliejaus
Druskos ir šviežiai maltų pipirų
1 kietai virtas kiaušinis, smulkiai sukapotas
70 g Serrano kumpio, smulkiai sukapoto
Nupjaustykite duonos plutą, paskrudinkite duoną orkaitėje apie 8 min. Supjautykite kubeliais.
Į virtuvės kombainą sudėkite pomidorus, česnaką, įpilkite acto ir alyvuogių
aliejaus, viską suplakite iki vientisos masės. Įdėkite duonos kubelius,
druskos, pipirų, dar kartą suplakite. Paragaukite, sudėkite į indą ir leiskite
pastovėti šaldytuve bent 2
val.
Išimkite iš šaldytuvo, leiskite šiek tiek sušilti iki kamb. temp. Atskirai
paserviruokite kapotą kiaušinį ir kumpio gabaliukus. Užtepą tepkite ant
bagetės, užsibarstydami kiaušiniu ir kumpio gabaliukais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą