2016 m. kovo 18 d., penktadienis

Humusas (6 asm.)

Reikės:
250 g avinžirnių
1 arbat. šaukštelis sodos
270 g lengvos tahini pastos (aš dėjau pusę normos Baktat tahini pastos)
4 valg.šaukštai citrinų sulčių
4 skiltelės česnako
100 ml ledinio vandens
druskos

Avinžirnius užmerkti iš vakaro, užpilant vidutiniškai šiltu vandeniu, kad ištirptų įdėta soda. Nestipriai tarp rankų patrinti avinžirnius vieną į kitą ir palikti mirkti nakčiai. Prieš verdant, nupilti vandenį, įpilti naujo, šiek tiek pasūdyti ir virti apie 30 min., kol suminkštės. Paėmus tarp pirštų, turi lengvai susispausti, atšokti odelė.
Jei pamiršote įdėti sodos užmerkiant, galima jos įdėti užvirus vandeniui, tik pradės labai putoti. Soda suminkština avinžirnius. Verdant, nuimti susidarančias putas. Išvirus avinžirniams, juos atvėsinti, vėliau sudėti į smulkintuvą, įdėti tahini pastą, supilti citrinų sultis, įspausti česnaką, pasūdyti ir įjungus smulkintuvą, viską išmaišyti, vėliau supilti vandenį pagal norimą humuso tirštumą ir baigti maišyti.
Paruoštą humusą įdėti į lėkštę ir papuošti kuminu, paprikų dribsniais, kalendra, užpilti tyro alyvuogių aliejaus pagal skonį. Valgyti su pjaustytomis šviežiomis arba marinuotimis daržovėmis, beigeliais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą