Receptas iš Jolitos Koruklu knygos "Turkijos virtuvė".
Paprikas galite rinktis įvairių rūšių, o jei jas naudosite įvairias, skonis bus subtilesnis.
4 asmenims
5-6 paprikos (raudonos arba žalios)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
Druskos ir juodųjų pipirų
1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
2 skiltelės česnako
1 stiklinė natūralaus jogurto
Kelios šakelės petražolių
1 valgomasis šaukštas kedrinių pinijų
1. Iš paprikų išimkite sėklas, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite paprikas. Kepkite, kol jos pradės minkštėti (apie 7-8 minutes), bet neperkepkite, nes jos turi dar būti šiek tiek traškios. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Palikite atvėsti apie 15 minučių.
2. Nulupkite česnaką ir smulkiai supjaustykite. Dubenyje jogurtą išmaišykite su česnakais, sudėkite keptas paprikas kartu su išsiskyrusiomis sultimis bei aliejumi. Išmaišykite.
3. Sausoje keptuvėje apie 5 minutes paskrudinkite kedrines pinijas.
4.
Prieš patiekdami pabarstykite kedrinėmis pinijomis ir keliomis petražolių
šakelėmis. Patiekite kaip užkandį su skrudinta ar šviežia duona. Puikiai tiks
prie mėsos patiekalų ar plovo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą