2016 m. rugsėjo 2 d., penktadienis

Salierų šaknų ir vištienos salotos

Receptas iš Jolitos Koruklu knygos "Turkijos virtuvė"

4 asmenims

2 vištos krūtinėlės puselės
1 saliero šaknis (apie 100 g)
1 nedidelis svogūnas
1 stiklinė graikinių riešutų
1 citrinos sultys
100 ml natūralaus jogurto
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelė
Nedidelė saujelė petražolių

1. Vištieną dėkite į nedidelį puodą, užpilkite vandeniu, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Virkite apie 15 minučių, kol mėsa visiškai išvirs. Atvėsinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.

2. Saliero šaknį nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Iš karto apšlakstykite 1/2 citrinos sulčių, nes kitaip jis pradės keisti spalvą. Peiliu susmulkinkite graikinius riešutus. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.

3. Dubenyje sumaišykite vištieną, salierus, svogūnus, graikinius riešutus (pasilikite kelis gabalėlius papuošti). Suberkite smulkintas petražoles. Supilkite jogurtą, citrinų sultis ir aliejų. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską išmaišykite.

4. Salotas sudėkite ant didelės lėkštės. Apibarstykite likusiais graikiniais riešutais ir petražolėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą