500 g žaliųjų žirnelių, šviežių arba šaldytų
30 g sviesto
2 svogūnai
200 g bulvių
1,2 l vištienos sultinio
Druskos, pipirų
100 g žalių salotų lapų (tinka bet kokios
žalios salotos)
4 riekės šviesios duonos
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelė
4 valgomieji šaukštai grietinės
Gaminimas:
- Jei naudojate šaldytus žirnelius, suberkite juos į kiaurasamtį ir perliekite šaltu vandeniu, kad įšalas atsileistų.
- Puode ištirpinkite sviestą, kepkite su juo kubeliais supjaustytus svogūnus apie 10 minučių, kol suminkštės. Suberkite nuluptas ir kubeliais supjaustytas bulves, pakaitinkite 2 minutes, apliekite vištienos sultiniu ir virkite apie 20 minučių, kol bulvės bus visiškai minkštos.
- Suberkite žirnelius ir salotų lapus, virkite 2 minutes, tada labai gerai sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
- Duonos riekes patepkite aliejumi ir kepkite sausoje, gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus. Įtrinkite per pusę perpjauta česnako skiltele.
- Mėgaukitės sriuba su šaukštu grietinės ir šviežiai skrudinta duona.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą