2022 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Žaliųjų žirnelių sriuba (Potage Saint-Germain)

 

500 g žaliųjų žirnelių, šviežių arba šaldytų

30 g sviesto

2 svogūnai

200 g bulvių

1,2 l vištienos sultinio

Druskos, pipirų

100 g žalių salotų lapų (tinka bet kokios žalios salotos)

4 riekės šviesios duonos

2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus

1 česnako skiltelė

4 valgomieji šaukštai grietinės

 

Gaminimas:

  1.  Jei naudojate šaldytus žirnelius, suberkite juos į kiaurasamtį ir perliekite šaltu vandeniu, kad įšalas atsileistų.
  2. Puode ištirpinkite sviestą, kepkite su juo kubeliais supjaustytus svogūnus apie 10 minučių, kol suminkštės. Suberkite nuluptas ir kubeliais supjaustytas bulves, pakaitinkite 2 minutes, apliekite vištienos sultiniu ir virkite apie 20 minučių, kol bulvės bus visiškai minkštos.
  3. Suberkite žirnelius ir salotų lapus, virkite 2 minutes, tada labai gerai sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
  4. Duonos riekes patepkite aliejumi ir kepkite sausoje, gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus. Įtrinkite per pusę perpjauta česnako skiltele.
  5. Mėgaukitės sriuba su šaukštu grietinės ir šviežiai skrudinta duona.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą