2 kiaušinių
2 nedidelių valg.š.grietinės
3 kriaušių (apie 600 g)
150 g rokforo
Druskos, pipirų 50 g graikinių riešutų
1. Keturias 12 cm skersmens tartalečių formas ištepkite aliejumi.
2. Sluosniuotą tešlą padalykite į keturias dalis, išklokite formeles, tešla išklotą dugną pabadykite šakute ir padėkite į šaldytuvą 30 min.
3. Kiaušinius išplakite šakute, įmaišykite grietinę.
4. Kriaušes perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjauskite skiltelėmis.
5. Rokforą sutrupinkite pirštais, suberkite į dubenį ir viską išmaišykite. Pagardinkite druska, pipiriais.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180º C temperatūros.
7. Į paruoštas formeles sudėkite kriaušias ir pripildykite įdaro, apiberkite trupintais graikiniais riešutais. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol viršus ims ruduoti.
8. Išėmę iš orkaitės, leiskite tartaletėms atvėsti 5 minutes. Tuomet išimkite iš formelių ir mėgaukitės dar šiltomis su žaliomis salotomis. Galite pateikti ir šaltas kaip užkandį prie vyno.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą