2023 m. sausio 27 d., penktadienis

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ PYRAGAS (Tarte aux noix de Grenoble)


Pagrindui:
210 g miltų 
125 g sviesto
85 g cukraus pudros 
25 g maltų graikinių riešutų
1 kiaušinis  
2 žiupsneliai druskos 
 
Įdarui:  
300 g riebios grietinėlės 
250 g graikinių riešutų
                                                                                 150 g cukraus pudros  
                                                                                 150 g sviesto  
                                                                                 1 žiupsnelis druskos 
 
GAMINIMAS:

1. PAGRINDAS. Paruoškite tešlą: dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi, druska, maltais graikiniais riešutais ir supilkite tirpintą sviestą. Suberkite miltus ir greitai išmaišykite rankomis. Suformuokite rutulį ir apvyniokite jį maistine plėvele bei palikite porai valandų šaldytuve.  

Po poros valandų išimkite tešlą iš šaldytuvo, pakočiokite ir dėkite į pyrago formą ant kepimo popieriaus. Tešlą subadykite šakute, uždenkite kitu kepimo popieriaus lapu ir kepkite 20-25 min 180°C temperatūroje. Nuimkite kepimo popierių nuo tešlos viršaus ir kepkite dar 5 min. Tada leiskite tešlai atvėsti. 

2. ĮDARAS. Puode užvirinkite grietinėlę. Kitame puode ištirpinkite sviestą, tada nemaišydami suberkite cukrų ir druską. Kaitinkite, kol gausite gintarinę karamelę. Nedelsdami nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite verdančią grietinėlę. ATSARGIAI: grietinėlę pilkite labai iš lėto, vis maišydami, nes karamelė labai suputoja ir puodo turinys gali lengvai išbegti. Išmaišę kaitinkite ant silpnos ugnies 7 minutes. Palikite šiek tiek atvėsti.  

3. Ant pyrago pagrindo išdėliokite graikinius riešutus ir užpilkitę įdarą. Prieš patiekdami palikite sustingti šaldytuve bent 2 valandas.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą