4 ančių šlaunelių
2 svogūnai
4 česnako skiltelių
5 pomidorų (gali būti koncervuoti)
50 g ančių taukų
1,3 l vištienos sultinio
2 lauro lapų
2 čiobrelio šakelių
6 petražolių šakelių
40 g džiūvėsėlių Druskos, pipirų
Gaminame:
1. Pupeles apliekite šaltu vandeniu ir mirkykite per naktį.
2. Ryte nupilkite mirkymo vandenį , pupeles nuplaukite ir virkite pasūdytame vandenyje maždaug 30 min. Jos turi būti jau nelabai kietos, bet dar ne visai išvirusios. Leiskite truputį atvėsti, tada nupilkite virimo vandenį.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 240 ºC temperatūros.
4. Ančių šlauneles išdėliokite ant kepimo skardos ir kepkite jas įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
5. Svogūnus supjaustykite kubeliais, česnako skilteles sukapokite kuo smulkiau. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles ir taip pat supjaustykite kubeliais.
6. Ančių taukus ištirpinkite kuo didesniame puode, kepkite su jais svogūnus 4 min., sudėkite smulkintą česnaką ir kaitinkite dar 1 min., tada užpilkite sultiniu.
7. Į puodą sudėkite lauro lapus, čiobrelio šakeles ir dvi petražolių šakeles. Sudėkite pjaustytus pomidorus, apvirtas pupeles, apkeptą antieną. Viską pagardinkite pipirias, puodą uždenkite ir virkite 2 valandas ant pačios silpniausios ugnies. Nemaišykite, kad pupelės pernelyg nesuirtų!
8. Likusias petražoles smulkiai sukapokite ir sumaišykite su džiūvėsėliais.
9. Troškiniui baigus virti, viską atsargiai sudėkite į kepimo indą aukštomis sienelėmis, geriausiai molinį. Padažas turi apsemti pupeles, jei jo trūksta, užpilkite dar truputį sultinio arba vandens. Apiberkite petražolių ir trupinių mišiniu.
10. Orkaitč įkaitinkite iki 150º C temperatūros. Kepkite troškinį 40 min., kol paviršius apskrus ir ims palengva burbuliuoti.
4 česnako skiltelių
5 pomidorų (gali būti koncervuoti)
50 g ančių taukų
1,3 l vištienos sultinio
2 lauro lapų
2 čiobrelio šakelių
6 petražolių šakelių
40 g džiūvėsėlių Druskos, pipirų
1. Pupeles apliekite šaltu vandeniu ir mirkykite per naktį.
2. Ryte nupilkite mirkymo vandenį , pupeles nuplaukite ir virkite pasūdytame vandenyje maždaug 30 min. Jos turi būti jau nelabai kietos, bet dar ne visai išvirusios. Leiskite truputį atvėsti, tada nupilkite virimo vandenį.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 240 ºC temperatūros.
4. Ančių šlauneles išdėliokite ant kepimo skardos ir kepkite jas įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
5. Svogūnus supjaustykite kubeliais, česnako skilteles sukapokite kuo smulkiau. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles ir taip pat supjaustykite kubeliais.
6. Ančių taukus ištirpinkite kuo didesniame puode, kepkite su jais svogūnus 4 min., sudėkite smulkintą česnaką ir kaitinkite dar 1 min., tada užpilkite sultiniu.
7. Į puodą sudėkite lauro lapus, čiobrelio šakeles ir dvi petražolių šakeles. Sudėkite pjaustytus pomidorus, apvirtas pupeles, apkeptą antieną. Viską pagardinkite pipirias, puodą uždenkite ir virkite 2 valandas ant pačios silpniausios ugnies. Nemaišykite, kad pupelės pernelyg nesuirtų!
8. Likusias petražoles smulkiai sukapokite ir sumaišykite su džiūvėsėliais.
9. Troškiniui baigus virti, viską atsargiai sudėkite į kepimo indą aukštomis sienelėmis, geriausiai molinį. Padažas turi apsemti pupeles, jei jo trūksta, užpilkite dar truputį sultinio arba vandens. Apiberkite petražolių ir trupinių mišiniu.
10. Orkaitč įkaitinkite iki 150º C temperatūros. Kepkite troškinį 40 min., kol paviršius apskrus ir ims palengva burbuliuoti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą