2023 m. kovo 3 d., penktadienis

Žydiškos spurgytės Sufganiyot


 Produktai

1 valgomasis šaukštas mielių miltelių
240 ml šilto vandens
375 g miltų
  • 30 g cukraus pudros
  • žiupsnelį druskos
  • ½ šaukštelio malto muskato
  • 2 kiaušinio tryniai
  • 2 šaukštai aliejaus (tešlai) ir dar daug aliejaus virimui
  • 1 šaukštelės vanilės ekstrakto
  • Džemo ar ko kito (šokolado, karamelės) įdarui
  •   
     Paruošimas
         
      Mieles užpilame šiltu vandeniu ir leidžiame truputį pastovėti.

      Dideliame dubenyje sumaišome miltus, cukraus pudrą, druską, muskatą.

       Į mieles įdedame kiaušinio trynius, 2 šaukštus aliejaus, vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišome. 

       Skystą mišinį supilame į miltų mišinį ir viską išmaišome mentele, kol tampa vientisa lipnia tešla. Dubenį uždengiame plėvele ir paliekame kambario temperatūroje apie 2 val., kad tešla iškiltų.      
       
      Išplojame tešlą iki maždaug 6 mm storio ir supjaustome kvadratėliais. Kvadratėlius metame į verdantį aliejų ir jie išsipučia į spurgytes.  Verda maždaug 3 minutes, per vidurį apverčiam pusę, verdam kol spalva pasidaro graži rusva.

      Išimtas iš aliejaus spurgytes padedame ant virtuviniu popierium išklotos lėkštės, kad nugertų riebalų perteklių. 

      Konditeriniu švirkštu praduriam mažą skylutę spurgytėje ir įšvirkščiam į vidų džemo ar kito įdaro. Viršų apibarstom cukraus pudra. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą