Ingredientai
2 valgomieji šaukštai žemės riešutų aliejaus½ sumalto saldaus (neaštraus) svogūno
2 skiltelės česnako, susmulkintos
1 ½ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės šaknies
1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
1 arbatinis šaukštelis malto kumino
1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių
½ arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 (14.5 ounce=411 g) skardinė kapotų (smulkintų) pomidorų
1 (14 ounce=397 g) skardinė kokosų pieno
1 arbatinis šaukštelis druskos
454 g (1 svaras) virtų ir išlukštentų krevečių
2 valgomieji šaukštai smulkintos šviežios kalendros
Gaminimas
1. Įkaitinkite žemės riešutų aliejų ant
vidutinės ugnies didelėje keptuvėje. Apkepinkite svogūnus, kol jie taps
permatomi (apie 5 minutes). Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite apie 2
minutes atvėsti.
2. Pridėkite česnaką, ciberžolę,
imbierą, kuminą, papriką ir aitriąją papriką, apie 30 sekundžių pakaitinkite
ant mažos ugnies, kad prieskoniai išsiskleistų. Įmaišykite pomidorus, kokoso
pieną ir druską. Užvirinkite, pavirinkite apie 1 minutę, tada sumažinkite ugnį
ir apie 10 minučių palikite lengvai burbuliuoti, retkarčiais pamaišykite.
3. Įmaišykite krevetes ir kalendrą, dar
palikite apie 1 minutę burbuliuoti, kol krevetės taps nepermatomos.
Patarimas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą