2023 m. rugsėjo 15 d., penktadienis

Goldfingerio antis su saldžiųjų buvių lazdelėmis ir ratatuje


1. ANTIS

Anties krūtinėlę paruošiame kepimui - prieskoniuojame druska, pipirais ir provanso žolelėmis. Gerai įkaitiname keptuvę ir apkepame krūtinėles iš visų pusių. Apkeptas krūtinėles dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 10-15min., 180C temperatūroje. Ant iškeptų anties krūtinėlių užspaudžiame citrinos sulčių ir leidžiame „pailsėti“ 1-2min. Supjaustome krūtinėles ir dedame į lėkštę.

2. SALDŽIŲJŲ BULVIŲ LAZDELĖS

INGREDIENTAI

Bulvės 2 vnt. vidutinio dydžio saldžiosios bulvės (batatai)

Česnakai 2 skiltelės

Kmynai 1 žiupsnelis

Rozmarinai 1 žiupsnelis

Aliejus 2 valg. š.

Saldžiosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis rūkytų saldžiųjų paprikų miltelių (gali būti ir nerūkytų)

Druska 1 žiupsnelis

KAIP GAMINTI

Saldžiąsias bulves nulupkite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambesniais šiaudeliais.

Apibarstykite bulves išvardintais prieskoniais, smulkintais česnakais, pasūdykite, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite.

Dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, apie 20–25 min. (laikas priklausys nuo to, kaip stambiai supjaustytos bulvės).

3. RATATUJE

(Roasted Eggplant Ratatouille

From:  A Homemade Life)

Ingredientai

454 g baklažano, supjaustyto riekelėmis

Alyvuogių aliejus

454 g cukinijos, supjaustytos riekelėmis

1 vidutinio dydžio geltonasis svogūnas, plonai supjaustytas

1 didelė raudonoji paprika, išvalyta ir susmulkinta

4 didelės česnako skiltelės, plonai supjaustytos

5 slyviniai pomidorai, be sėklų, susmulkinti

½ arbatinio šaukštelio druskos

3 šakelės šviežių čiobrelių

1 lauro lapas

¼ puodelio šviežių susmulkintų bazilikų

Gaminimas

Baklažano griežinėlius iš abiejų pusių patepkite alyvuogių aliejumi ir sudėkite vienu sluoksniu į skardą. Pakepkite 30 minutes at 200°C temperatūroje, kol gražiai paruduoja. Per vidurį kepimo laiko reikia griežinėlius apversti. Supjaustykite smulkesniais gabalėliais ir atidėkite.

Ketaus puode ant karštos ugnies pakaitinkite du valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Įdėkite cukinijas, maišydami pakepkite, kol suminkštės ir pageltonuos. Išimkite iš puodo.

Jei trūksta, įpilkite daugiau aliejaus, sumažinkite ugnį, sudėkite svogūną ir pakepinkite apie 5 min, kol šiek tiek suminkštės. Pridėkite papriką ir česnaką, kepkite, kol suminkštės, bet neparuduos, apie 6 min.

Pridėkite pomidorus, druską, čiobrelius ir lauro lapą. Išmaišykite. Sumažinkite ugnį ir patroškinkite 5 min. Pridėkite baklažaną ir cukiniją, išmaišykite ir troškinkite, kol visi ingredientai suminkštės, apie 20 min. Paragaukite ir pridėkite prieskonių, jei trūksta. Patiekite karštą arba kambario temperatūros.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą