1. ANTIS
Anties krūtinėlę
paruošiame kepimui - prieskoniuojame druska, pipirais ir provanso žolelėmis.
Gerai įkaitiname keptuvę ir apkepame krūtinėles iš visų pusių. Apkeptas
krūtinėles dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 10-15min., 180C temperatūroje.
Ant iškeptų anties krūtinėlių užspaudžiame citrinos sulčių ir leidžiame
„pailsėti“ 1-2min. Supjaustome krūtinėles ir dedame į lėkštę.
2. SALDŽIŲJŲ BULVIŲ LAZDELĖS
INGREDIENTAI
Bulvės 2 vnt. vidutinio
dydžio saldžiosios bulvės (batatai)
Česnakai 2 skiltelės
Kmynai 1 žiupsnelis
Rozmarinai 1 žiupsnelis
Aliejus 2 valg.
š.
Saldžiosios
paprikos milteliai 1 žiupsnelis rūkytų saldžiųjų paprikų miltelių (gali būti ir
nerūkytų)
Druska 1 žiupsnelis
KAIP GAMINTI
Saldžiąsias
bulves nulupkite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambesniais
šiaudeliais.
Apibarstykite
bulves išvardintais prieskoniais, smulkintais česnakais, pasūdykite,
apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite.
Dėkite į skardą
ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, apie 20–25 min. (laikas priklausys nuo to,
kaip stambiai supjaustytos bulvės).
3. RATATUJE
(Roasted Eggplant Ratatouille
From: A Homemade Life)
Ingredientai
454 g baklažano, supjaustyto riekelėmis
Alyvuogių aliejus
454 g cukinijos, supjaustytos riekelėmis
1 vidutinio dydžio geltonasis svogūnas, plonai
supjaustytas
1 didelė raudonoji paprika, išvalyta ir
susmulkinta
4 didelės česnako skiltelės, plonai
supjaustytos
5 slyviniai pomidorai, be sėklų, susmulkinti
½ arbatinio šaukštelio druskos
3 šakelės šviežių čiobrelių
1 lauro lapas
¼ puodelio šviežių susmulkintų bazilikų
Gaminimas
Baklažano griežinėlius iš abiejų pusių patepkite
alyvuogių aliejumi ir sudėkite vienu sluoksniu į skardą. Pakepkite 30 minutes at 200°C temperatūroje, kol
gražiai paruduoja. Per vidurį kepimo laiko reikia griežinėlius apversti.
Supjaustykite smulkesniais gabalėliais ir atidėkite.
Ketaus
puode ant karštos ugnies pakaitinkite du valgomuosius šaukštus alyvuogių
aliejaus. Įdėkite cukinijas, maišydami pakepkite, kol suminkštės ir
pageltonuos. Išimkite iš puodo.
Jei
trūksta, įpilkite daugiau aliejaus, sumažinkite ugnį, sudėkite svogūną ir
pakepinkite apie 5 min, kol šiek tiek suminkštės. Pridėkite papriką ir česnaką,
kepkite, kol suminkštės, bet neparuduos, apie 6 min.
Pridėkite
pomidorus, druską, čiobrelius ir lauro lapą. Išmaišykite. Sumažinkite ugnį ir
patroškinkite 5 min. Pridėkite baklažaną ir cukiniją, išmaišykite ir
troškinkite, kol visi ingredientai suminkštės, apie 20 min. Paragaukite ir
pridėkite prieskonių, jei trūksta. Patiekite karštą arba kambario temperatūros.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą