Kopūstų ir dešrelių sriuba
Ingredientai
2 šaukštai augalinio aliejaus
350 g stambių rūkytų dešrelių
2 griežinėliai šoninės
1 raudonasis svogūnas
1 morka
1 saliero stiebas
1 didelė bulvė, išvirta, nulupta
~3 puodeliai (750 ml) kopūsto
5 puodeliai (1250 ml) vištienos arba daržovių sultinio
1/3 puodelio (80 ml) riebios grietinėlės
Gaminimas
Įkaitinkite vidutinį puodą su 2 šaukštais augalinio aliejaus.
Supjaustykite dešreles griežinėliais, šoninę kubeliais ir paskrudinkite. Tuomet mėsą atidėkite į šalį, o riebalus palikite puode.
Puodą laikykite ant vidutinės ugnies ir suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus, morkas ir salierą. Kepkite 10-15 min., kol suminkštės. Grąžinkite mėsą į puodą, suberkite kubeliais pjaustytą bulvę ir pjaustytą kopūstą. Supilkite sultinį ir virkite 15-20 minučių, kol kopūstas suminkštės.
Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Prieš patiekdami įpilkite tirštos riebios grietinėlės. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą